Antena 3 CNN Actualitate Locale Un muncitor a murit după ce s-a intoxicat în Combinatul chimic Azomureș, alături de alți șapte colegi

Un muncitor a murit după ce s-a intoxicat în Combinatul chimic Azomureș, alături de alți șapte colegi

Intoxicația cu substanțe necunoscute i-a fost fatală unuia dintre muncitorii care au efectuat o intervenție la Combinatul chimic Azomureș.

Un muncitor a murit după ce s-a intoxicat în Combinatul chimic Azomureș, alături de alți șapte colegi
Sursa foto: hepta / Liviu Moraru
de Sorin Tantos    |    Georgiana Botez    |    06 Noi 2023   •   11:18

Bărbatul a murit, săptămâna trecută, la spitalul din Oradea, după ce, alături de mai mulți colegi, a acuzat probleme respiratorii, în urma unei lucrări la o instalație de pe platforma secției de amoniac.

Incidentul a fost semnalat inițial în data de 19 octombrie.

Atunci, presa locală și centrală a relatat că trei persoane care au efectuat lucrări la Combinatul Azomureș au fost internate la Spitalul Județean Târgu Mureș, unul dintre muncitori fiind în stare critică, iar ceilalți doi în stare stabilă.

Substanțele chimice responsabile de intoxicația și problemele respiratorii acuzate de pacienți nu au putut fi identificate imediat.

"Oamenii au efectuat lucrări în perioada 8 - 10 octombrie, iar semnele de îmbolnăvire și problemele respiratorii au apărut după data de 12 octombrie și s-au manifestat doar la o parte dintre muncitorii care au lucrat în același loc", a precizat, la momentul respectiv, purtătorul de cuvânt al Combinatului Azomureș, Ovidiu Maior.

Citește și: Tragedie la Cariera Roșia din cadrul CE Oltenia. Un muncitor a fost strivit de excavatorul pe care încerca să-l repare

Oficialii combinatului au menționat că nu este vorba despre angajați proprii, ci despre lucrătorii unei firme contractante.

Ei au mai declarat că au pus la dispoziția autorităților datele de care dispun în legătură cu incidentul din luna octombrie, inclusiv în ceea ce privește procesele tehnologice de la combinat.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, din echipa care a intervenit la echipamentele secției de amoniac au făcut parte 21 de persoane, iar opt au semnalat probleme.

Dintre acestea, cinci au primit tratament la domiciliu, iar trei la spital.

×
Subiecte în articol: Azomureș intoxicat amoniac muncitori
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close