Antena 3 Actualitate Locale Probleme tehnice la rafinăria Petrobrazi: faclă uriașă, fum și un zgomot puternic. Reacţia companiei OMV Petrom

Probleme tehnice la rafinăria Petrobrazi: faclă uriașă, fum și un zgomot puternic. Reacţia companiei OMV Petrom

de Georgiana Adam    |    03 Ian 2022   •   13:09
Probleme tehnice la rafinăria Petrobrazi: faclă uriașă, fum și un zgomot puternic. Reacţia companiei OMV Petrom
Sursa foto: colaj

Mai multe probleme tehnice pare să fi avut loc la rafinăria Petrobrazi, după cum se vede în unele imagini şi clipuri video filmate de cei din zonă.

Unii locuitori din zona Bărcănești și Brazi au trimis fotografii sau au postat filmări pe Facebook cu efectele unor probleme tehnice apărute duminică la rafinăria Petrobrazi aparținând OMV Petrom, potrivit observatorulph.ro.

În imagini, se vede cum sunt arse gaze la faclă uriașă, iar un nor de fum gros se ridică spre cer, într-un zgomot puternic.

"Dacă nici asta nu mai e poluare, atunci ce?" sau "Fum și poluare la Petrobrazi!" au fost doar câteva dintre mesajele transmise de cititori.

Reacţia companiei OMV Petrom

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În replică, OMV Petrom susţine că este vorba de o variație de tensiune în rafinărie care a determinat oprirea mai multor instalații. Ulterior, acestea au fost repornite și s-au ars gaze la faclă.

"Duminică, în jurul orei 15:00, o variație de tensiune în rafinărie a determinat oprirea mai multor instalații. Acestea au fost repornite și sunt în procedura de reglare a parametrilor. 

Pentru o perioadă scurtă de timp s-au ars gaze la faclă, conform procedurii legale pentru astfel de cazuri.

Menționăm faptul că cele două stații de monitorizare permanentă a calității aerului, amplasate în comuna Brazi și cartier Mitică Apostol, nu au înregistrat depășiri ale emisiilor măsurate", se arată în comunicatul transmis presei de OMV Petrom.
 

×
Subiecte în articol: rafinăria Petrobrazi OMV Petrom faclă
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close