Antena 3 CNN Actualitate Locale Ulei și zahăr vândute cu rația într-un magazin din Timiș, de teama crizei alimentare

Ulei și zahăr vândute cu rația într-un magazin din Timiș, de teama crizei alimentare

De teama unei eventuale crize alimentare, un magazin din Deta, județul Timiș, a lipit pe geam două afișe în care anunță clienții că zahărul și uleiul va fi vândut cu rația.

Ulei și zahăr vândute cu rația într-un magazin din Timiș, de teama crizei alimentare
Sursa foto: opiniatimisoarei.ro
de Andreea Ştefan    |    08 Noi 2021   •   12:38

Din cauza îndemnurilor făcute săptămâna trecută de China, în care populația era sfătuită să se aprovizioneze cu alimente pentru perioada de iarnă, în contextul apariției unor restricții mai dure din cauza pandemiei dar și o potențială criză alimentară, românii au intrat în panică.

Mai exact, un magazin din Deta, județul Timiș, și-a anunțat clienții că zahărul și uleiul vor fi vândute cu rația.

Anunțul a fost afișat pe geamul de la intrarea în magazin: ”Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal”.

Cel de-al doilea afiș este asemănător cu primul, doar că face referire la zahăr, acesta fiind limitat la doar 5 kg pe un bon fiscal.

Momentan nu există nicio informație oficială cu privire la o criză alimentară.

China îndeamnă populația să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă

China îndeamnă populația să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă, deoarece țara aplică restricții stricte menite să reducă o serie de focare de COVID-19.

Un anunţ postat luni seară pe site-ul Ministerului Comerţului îndeamnă „gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă”.

The Economic Daily, un ziar susținut de Partidul Comunist, a declarat că directivele sunt un efort al guvernului de a pregăti publicul pentru blocajele cauzate de COVID-19  în apropierea iernii.

China a aplicat o politică „zero COVID” care include testări pe scară largă și restricții pentru a elimina orice mică reapariție a coronavirusului. Țara se luptă cu mai multe focare de COVID-19.

×
Subiecte în articol: Timis criza alimentara
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close