Antena 3 Externe China îndeamnă populația să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă

China îndeamnă populația să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă

de Alexandra Ionescu    |    02 Noi 2021   •   14:36
China îndeamnă populația să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă
Sursa foto: Getty Images

China îndeamnă populația să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă, deoarece țara aplică restricții stricte menite să reducă o serie de focare de COVID-19.

Un anunţ postat luni seară pe site-ul Ministerului Comerţului îndeamnă „gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă”.

The Economic Daily, un ziar susținut de Partidul Comunist, a declarat că directivele sunt un efort al guvernului de a pregăti publicul pentru blocajele cauzate de COVID-19  în apropierea iernii.

China a aplicat o politică „zero COVID” care include testări pe scară largă și restricții pentru a elimina orice mică reapariție a coronavirusului. Țara se luptă cu mai multe focare de COVID-19.

Pan Chenjun, un analist în agricultură  a declarat: „Directiva de a se aproviziona cu produse de necesitate se referă în principal la avertizarea rezidenților să se pregătească pentru restricții puternice dacă apar cazuri de COVID-19 în comunitatea lor”.

Evenimentele meteorologice extreme din ultimele luni, inclusiv inundațiile, au distrus recoltele și au perturbat aprovizionarea lanțului alimentar în anumite părți ale țării, a adăugat ea.

În consecință, costul anumitor alimente, cum ar fi legumele, a crescut. Altele, cum ar fi spanacul, și-au dublat prețul, în unele cazuri costând la fel de mult decât carnea, potrivit unui raport local.

La apogeul pandemiei de COVID-19 în China, la începutul lui 2020, lanţurile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară şi de blocarea multor axe rutiere.

×
Subiecte în articol: China alimente COVID-19 aprovizionare focare

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close