Antena 3 CNN Actualitate Locuitorii unei tabere ilegale de romi, evacuaţi din Craiova printr-o intervenţie a Poliţiei

Locuitorii unei tabere ilegale de romi, evacuaţi din Craiova printr-o intervenţie a Poliţiei

Locuitorii unei tabere ilegale de romi, evacuaţi din Craiova printr-o intervenţie a Poliţiei
Sursa foto: Foto: novinite.com
de S.T.    |    08 Oct 2012   •   08:26

Poliţiştii şi jandarmii intervin, luni dimineaţă, pentru a evacua aproximativ 100 de romi care şi-au făcut tabere în două zone din municipiul Craiova, copiii acestora urmând să fie preluaţi de către reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi duşi în centre de plasament, informează Mediafax.

Acţiunea de evacuare a romilor este organizată de Primăria Craiova, iar la aceasta participă zeci de poliţişti, jandarmi şi asistenţi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Autorităţiile au descins, luni dimineaţă, la ora 7.00, în prima dintre taberele ilegale, aflată în cartierul Craioviţa Nouă, în spatele unui hipermarket, unde se aflau peste 60 de persoane, care dormeau în corturi improvizate din bucăţi de lemn şi pături. Lângă corturi, romii au strâns mii de sticle, fier vechi, doze metalice de băuturi, dar şi foarte multe alte deşeuri, scrie Mediafax.

Romii din această tabără sunt din comuna Breasta, judeţul Dolj, unde au locuinţe, ei venind însă la Craiova an de an pentru a face rost de bani. Aceştia erau cunoscuţi şi pentru că furau capace de canal de pe străzile Craiova şi sunt suspectaţi şi de comiterea altor furturi.

Romii, care nu au opus rezistenţă, au fost îmbarcaţi în autocare şi vor fi duşi în localitatea lor de domiciliu. Unii dintre de copii au fost luaţi de către asistenţii sociali şi cel mai probabil aceştia  vor ajunge în centrele de plasament, a declarat administratorul Primăriei Craiova, Gheorghe Nedelescu.

Locul eliberat de romi este curăţat de către angajaţii firmei de salubrizare, care intervin cu buldozerele.


×
Subiecte în articol: Craiova corturi Dolj asistenti sociali
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close