Antena 3 Actualitate Maroon 5, scrisoare către Klaus Iohannis și Dacian Cioloș

Maroon 5, scrisoare către Klaus Iohannis și Dacian Cioloș

07 Iun 2016   •   11:08
Maroon 5, scrisoare către Klaus Iohannis și Dacian Cioloș
Sursa foto: Foto: Facebook

După un spectacol incendiar în Piața Constituției, membrii trupei deținătoare a trei premii Grammy, Maroon 5, au trimis o scrisoare către președintele României, Klaus Iohannis, în care își oferă sprijinul în lupta împotriva defrișărilor ilegale. Scrisoarea este adresată și prim-ministrului Dacian Cioloș și ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer, scrie Digi24.

România deține o parte dintre cele mai vechi păduri din Europa, pe care muzicienii le descriu ca fiind „o bogăție naturală și unică pe continent”, dar care, din cauza defrișărilor masive, sunt în pericol.

În scrisoare, Jesse Carmichael și James Valentine, membri ai trupei Maroon 5, îşi fac publică intenția de a lupta împotriva defrișărilor ilegale din toată lumea.

Suntem onorați că avem ocazia să vă vizităm frumoasa țară și să cântăm în magnifica Piață a Constituției, din inima Bucureștiului. România este o țară bogată și diversă, care are atât de mult de oferit, inclusiv frumoșii munți și prețioasele păduri vechi, o bogăție naturală unică pe continent. 

În ultimul an, am avut ocazia să aflăm despre amenințările grave la adresa pădurilor lumii, pagube care au fost cauzate inclusiv de exploatarea ilegală a prețiosului lemn pentru instrumente muzicale și alte produse din viața noastră de zi cu zi”, spun, în scrisoarea datată 5 iunie, cei doi membri ai trupei Maroon 5.

Am înțeles că pădurile României sunt amenințate în mod semnificativ de defrișările ilegale. Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru România, în măsura în care lucrați la crearea unui model pe termen lung care să încurajeze un model sustenabil de administrare a pădurilor, să descurajeze practicile ilegale și să protejeze parcurile naționale, renumite pe plan internațional, spre binele viitoarelor generații de români”, mai scriu membrii trupei Maroon 5, care promit să se întoarcă în România tocmai pentru a petrece personal mai mult timp ca să exploreze pădurile țării. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close