Antena 3 CNN Actualitate Media Interviuri memorabile ale poetului Adrian Păunescu: "Nu m-aş sinucide de-atâta rău cât suport"

Interviuri memorabile ale poetului Adrian Păunescu: "Nu m-aş sinucide de-atâta rău cât suport"

Interviuri memorabile ale poetului Adrian Păunescu: "Nu m-aş sinucide de-atâta rău cât suport"
Sursa foto: Foto: Video News
05 Noi 2010   •   08:58

Ultimele luni de viaţă ale lui Adrian Păunescu au însemnat o luptă acerbă a poetului cu propriul său fizic. Cu toate că intelectul său era mai viu ca niciodată, trupul a fost cel care l-a „abandonat” în cele din urmă pe poet.

Adrian Păunescu a acordat, în ultimele luni, mai multe interviuri în cadrul cărora şi-a exprimat sentimentele referitoare la situaţia în care se află România, dar şi informaţii referitoare la starea sa de sănătate. Ultima sa apariţie televizată a fost în luna iulie, la emisiunea "Vorbe Grele", moderată de Victor Ciutacu şi difuzată atunci la Antena2. Poetul mărturisea că nu se simte bine şi comenta situaţia politică actuală din România.

Ultima apariţie televizată a lui Adrian Păunescu: Nu era vorba că facem altă lume? Vasul merge în derivă

În luna mai, Adrian Păunescu a fost invitat la emsiunea Agentul VIP, unde şi-a exprimat nemulţumirea faţă de situaţia în care se află România. Cu ochii înlăcrimaţi, scriitorul a spus că ţara noatră este profund slăbită. „Starea de spirit a oamenilor din această ţară transpare în toate nădejdile lor umilite. (...) Mergem prea rău înapoi, ne-am întors într-un fel de feudalism”, a declarat poetul.

Adrian Păunescu, despre România


În luna iulie, Adrian Păunescu a acceptat să apară din nou la Agentul VIP şi a comentat informaţiile potrivit cărora sănătatea sa ar fi fost precară.

"Am spus într-un text anterior că nu m-aş sinucide de-atâta rău cât trăiesc şi cât suport. De sinucis nu mă pot sinucide, sunt creştin. Dar, să renunţ la orice gest de apărare şi să mă las ucis de indiferenţă şi să mă sting treptat, parcă aş accepta", spunea atunci Păunescu.

Interviu cu Adrian Păunescu

„Adrian Păunescu e încă viu”, declara poetul în acelaşi interviu. Scriitorul spunea că se simte din ce în ce mai bine, după o perioadă destul de complicată din punctul de vedere al sănătăţii.

„Rugă pentru România”


„Adrian Păunescu e încă viu”
 

Adrian Păunescu ştia de mult timp că este bolnav. În urmă cu câteva luni, poetul a vorbit despre asta pentru prima oară, într-un editorial-testament, cu un titlu cutremurător: "Scrisoare către urmaşii mei".

Citeşte aici editorialul scris de Adrian Păunescu

Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici poeţi români contemporani, cunoscut mai ales ca organizator al Cenaclului Flacăra.

×
Subiecte în articol: Adrian Paunescu deces România poet
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close