Antena 3 CNN Actualitate Media Playboy, atenţionată de un avocat pentru taxarea ilegală a concurentelor

Playboy, atenţionată de un avocat pentru taxarea ilegală a concurentelor

Playboy, atenţionată de un avocat pentru taxarea ilegală a concurentelor
Sursa foto: Foto: ribbed.us
28 Oct 2010   •   19:21

Revista Playboy a fost atenţionată de către un avocat din Los Angeles pentru că practica taxarea candidatelor pentru pictoriale şi alte joburi, informează publicaţia Backstage.

Reprezentanţii revistei din California au anunţat retragerea acestei taxe şi înapoierea ei către candidatele care au plătit-o deja.

Avertizarea a fost făcută după ce un jurnalist al publicaţiei citate ar fi găsit un anunţ prin care femeile care doreau să fie vedete ale revistei cu iepuraşi, ar fi trebuit să plătească o taxă între 19.95 şi 59.95 de dolari. Această taxă reprezinta valoarea unor pachete de şedinţe foto, vouchere şi alte privilegii oferite candidatelor.

Jurnliastul BackStage a decis imediat consultarea unui avocat din Los Angeles care, după un studiu al legislaţiei a declarat ilegală taxarea candidatelor.

Se pare că pictorialele prin care se aleg următorii iepuraşi sunt idendificate cu nterviurile pentru joburi şi nu pot fi taxate în nici un fel, din punct de vedere legal.

În urma acestor constatări, reprezentanţii Playboy au decis oprirea acestui tip de taxare şi înapoierea banilor tutror candidatelor care au plătit deja. Avocatul Mark Lambert a caracterizat reacţia companiei la atenţionările sale ca fiind "exemplară".


×
Subiecte în articol: Playboy
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close