Antena 3 CNN Actualitate Media Respingerea moţiunii de cenzură şi protestele de la Bucureşti, în presa internaţională

Respingerea moţiunii de cenzură şi protestele de la Bucureşti, în presa internaţională

Respingerea moţiunii de cenzură şi protestele de la Bucureşti, în presa internaţională
Sursa foto: Foto: thisismoney.co.uk
27 Oct 2010   •   20:51

Presa internaţională relatează respingerea moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie la adresa Guvernului Boc. Agenţiile de presă străine fac referire şi la manifestaţiile ample din stradă şi amintesc faptul că totul s-a petrecut în timpul vizitei delegaţiei FMI în România.

Guvernul de coaliţie român a supravieţuit unei moţiuni de cenzură în Parlament, având în centru reducerile bugetare masive şi creşterea taxelor, măsuri necesare menţinerii asistenţei internaţionale pentru economia ţării, grav afectată de recesiune, subliniază Reuters.

Agenţia germană DPA aminteşte că zeci de mii de români s-au strâns miercuri în centrul Bucureştiului pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate ale Guvernului. Printre acestea, disponibilizări, creşteri de taxe şi scăderi de salarii.

RIA Novosti notează că valul de proteste care afectează România este provocat de măsurile anticriză elaborate de Guvern.

"Guvernul român de centru-dreapta se menţine la putere, după respingerea, miercuri, a unei moţiuni de cenzură depuse de opoziţie, în condiţiile în care zeci de mii de manifestanţi au protestat la Bucureşti faţă de măsurile de austeritate", scrie şi AFP.

Associated Press relatează că votul de miercuri a fost dat în timpul unor manifestaţii masive de stradă şi aminteşte că totul s-a petrecut în timpul vizitei unor oficiali ai Fondului Monetar Internaţional.

"Prim-ministrul român, Emil Boc, a supravieţuit unei moţiuni de cenzură în Parlament pentru a doua oară în patru luni, Guvernul său de coaliţie păstrându-şi unitatea, pe fondul protestelor stradale faţă de măsurile de austeritate", notează şi Bloomberg.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, miercuri, în Parlament, cu 219 voturi "pentru" şi o abţinere. Pentru ca documentul intitulat "Moţiunea României majoritare, moţiune populară" să treacă erau nevoie de 236 de voturi "pentru", dintr-un total de 470. Opoziţia mai avea nevoie de 17 voturi pentru răsturnarea Guvernului.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close