Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 12 martie: „Şmen” pe bani publici în formă continuată: ministrul Boghicevici dă 1,5 milioane € unui partener în ilegalităţi cu Borbely şi Nemirschi

Revista presei - 12 martie: „Şmen” pe bani publici în formă continuată: ministrul Boghicevici dă 1,5 milioane € unui partener în ilegalităţi cu Borbely şi Nemirschi

Revista presei - 12 martie: „Şmen” pe bani publici în formă continuată: ministrul Boghicevici dă 1,5 milioane € unui partener în ilegalităţi cu Borbely şi Nemirschi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Mar 2012   •   11:03
Ring: „Şmen” pe bani publici în formă continuată: ministrul Boghicevici dă 1,5 milioane € unui partener în ilegalităţi cu Borbely şi Nemirschi. După scandalurile soldate cu un dosar la DNA pentru un fost ministru şi cu amenzi de zeci de mii de lei primite de Ministerul Mediului pentru nereguli la licitaţie, firma ploieşteană Ars Advertising dă din nou lovitura. Compania a primit 1,5 milioane de euro de la Ministerul Muncii, condus de Claudia Boghicevici, pentru servicii în cadrul POSDRU, deşi plăţile prin acest program european erau sistate.

Fin.ro: Tariful de week-end al ministrului Nazare, pentru centuri: 3 mil. euro/km. După parafarea contractului de construcţie a centurii Braşovului, la tarif de 4 milioane de euro/km (la care se adaugă 750 mii euro supervizare), proaspătul ministru al Transporturilor a mai aruncat pe altă centură, la Tecuci, alte două milioane euro/km. Nazare a participat la semnarea contractul de lucrări a centurii ocolitoare de la Tecuci, investiţie de 12 milioane de euro, din care 30% reprezintă finanţare de la Guvern.

Jurnalul naţional: Reclama multă şi scumpă nu a atras turiştii străini. Elena Udrea, fostul ministru al Turis­mu­lui, a cheltuit în ultimii trei ani 820 de milioane de euro pentru promovarea României, faţă de 20 de milioane de euro, cât au fost alocate în perioada 2006-2008. Cu toate acestea, turiştii străini s-au lăsat greu ademeniţi. România a înregistrat în 2011 cu aproape 200.000 de turişti străini mai mult decât în 2010, respectiv un total de 7 milioane.

Puterea: Guvernul şterge datoriile CFR SA la buget, de peste 900 milioane de euro. Guvernul va anula datoriile CFR SA de la finele anului trecut către buget, în sumă de 3,99 miliarde lei (aproximativ 917 milioane euro) prin conversia în acţiuni, care vor fi preluate de Ministerul Transporturilor ca unic acţionar. Ştergerea datoriilor va fi efectuată prin derogare de la legislaţia actuală care reglementează datoria publică, relevă un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Adevărul: Războiul afişelor din Capitală. PDL Bucureşti a declanşat, în ultimele săptămâni, o campanie negativă la adresa grevei parlamentare a USL. În sectoarele conduse de primari PDL şi UNPR, au fost instalate bannere dedicate liderilor opoziţiei care boicotează Legislativul.

România liberă
: Averea secretă a lui Putin. Vladimir Putin a fost reales preşedintele Rusiei, în pofida suspiciunilor de fraudă, dar media occidentală revine asupra unor dezvăluiri privind crearea imperiului său financiar secret, care i-a permis să devină „cel mai bogat om din Europa". Oficial, Putin a declarat un patrimoniu de 135.000 euro, un apartament de 75 mp în Sankt-Petersburg, oraşul natal, şi altul la Moscova. În realitate, fostul şi nou realesul preşedinte al Rusiei, colonelul KGB şi judokanul Vladimir Putin, este imens de bogat, aşa cum reiese din declaraţiile unor martori care au fost implicaţi direct în sistem.











×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close