Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, şi-a aruncat ştampila: "Cine o mai solicită va fi sancţionat"

de Claudia Popovici    |    28 Ian 2021   •   19:30
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, şi-a aruncat ştampila: "Cine o mai solicită va fi sancţionat" Facebook Cristian Ghinea

Cristian Ghinea a anuntat, joi, pe Facebook, că a semnat ordinul pentru eliminarea ştampilei de pe documentele necesare la ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe care îl conduce.

Cristian Ghinea a subliniat că, prin ordinul semnat, va constitui abatere disciplinară să se ceară stampila pe documentele cerute de la autoritaţi, de la beneficiari, de la oricine intră în legatură cu autorităţile de management sau alte departamente ale ministerului.

“Fără ștampilă la fonduri europene. Cine o mai solicită la ministerul pe care îl conduc va fi sancționat

Am semnat astăzi un ordin de ministru prin care le este interzis funcționarilor din zona fondurilor europene să solicite ștampilă pe documente.

Se tot dau legi în acest domeniu, există reglementări, dar proasta obișnuință în administrație continuă acest obicei care nu are nicio bază legală. Niciun birocrat de la stat nu va respecta aceste legi, reglementări care interzic solicitarea ștampilei dacă nu există sancțiuni.

Toate legile pe această temă apărute până acum au fost ignorate fluierând de către funcționărime.

Acest lucru se schimbă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din acest moment.

De astăzi, prin acest ordin, va constitui abatere disciplinară să se ceară ștampilă pe documentele cerute de la autorități, de la beneficiari, de la oricine intră în legătură cu autoritățile de management sau alte departamente ale ministerului”, a spus Ghinea pe Facebook.

Ştampila eliminată şi din instituțiile administrației publice

Președintele Klaus Iohannis a promulgat la 7 octombrie 2019 legea prin care este eliminată ștampila din administrația publică. Actul normativ prevede că instituțiile administrației publice nu vor mai fi obligate să utilizeze ștampila în relația cu cetățenii sau cu alte instituții.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close