Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului cere confiscarea camioanelor cu care se transportă ilegal lemn

Ministrul Mediului cere confiscarea camioanelor cu care se transportă ilegal lemn

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, marţi, că, în perioada 4 – 26 aprilie, inspectorii silvici au verificat peste 3.600 de transporturi de material lemnos, în cadrul cărora 1.000 de metri cubi erau transportaţi ilegal. În urma acţiunilor, au fost aplicate amenzi în valoare de 415.000 de lei. Ministrul Mediului vrea ca, pe lângă sancţiunile aplicate şi confiscarea lemnului, să se poată confisca şi camioanele cu care se transportă ilegal lemn.

Ministrul Mediului cere confiscarea camioanelor cu care se transportă ilegal lemn
Sursa foto: Foto: Politia Romana/ Facebook
05 Mai 2020   •   18:26

”După cum bine ştim cu toţii, hoţii nu dorm niciodată şi, în astfel de perioade, când atenţia publică este orientată către alte şi alte subiecte, pot apărea tentative de încălcarea legii. În perioada 4-26 aprilie, au fost verificate peste 3.600 de transporturi de material lemnos. Misiunea a fost verificarea legalităţii. În această perioadă au fost verificate în medie peste 163 de camioane pe zi. Pentru perioada analizată, au fost identificaţi 1.000 de m cubi de material lemnos transportat ilegat. Avem 150 de camioane pentru toată această perioadă”, a declarat Costel Alexe, într-o conferință de presă în care prezintă activitatea din luna aprilie.

Alexe a precizat că au fost acordate sancţiuni în valoare de 415.000 de lei.

”Mi se pare puţin”, a spus ministrul Mediului, precizând că se caută soluţii legale astfel încât să poată fi confiscate camioanele cu care se transportă ilegal lemn, deşi o astfel de măsură a fost declarată neconstituţională de către CCR.

”În această perioadă ar fi fost mult mai bine dacă, pe lângă materialul confiscat şi sancţiuni, am fi avut şi aceste 150 de camioane confiscate”, a mai spus Alexe.

Potrivit acestuia, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Suceava, Timiş Dâmboviţa şi Prahova.

×
Subiecte în articol: lemn costel alexe
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close