Antena 3 CNN Actualitate Ruşii fac ceremonie de rămas-bun pentru nava scufundată. Radu Tudor: "Este a doua navă Moskva care se află pe fundul Mării Negre"

Ruşii fac ceremonie de rămas-bun pentru nava scufundată. Radu Tudor: "Este a doua navă Moskva care se află pe fundul Mării Negre"

La Sevastopol se desfăşoară o ceremonie de rămas-bun de la crucişătorul Moskva care s-a scufundat după ce a fost atacat de trupele ucrainene. În oraşul Sevastopol a fost adusă chiar şi o coroană de flori pe care este scris numele navei - amiral. 

Ruşii fac ceremonie de rămas-bun pentru nava scufundată. Radu Tudor: "Este a doua navă Moskva care se află pe fundul Mării Negre"
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2022   •   16:45

Zeci de oameni se află acum acolo la ceremonia de rămas-bun a navei ruseşti de război. Radu Tudor, analist militar şi realizator Antena 3, a declarat că aceasta este a doua navă Moskva care se află pe fundul Mării Negre.

Prima navă Moscova, un distrugător la vremea respectivă, a fost scufundată de Fregata Regina Maria în bătălia din portul Constanţa din iunie 1941.

"La vremea respectivă distrugătorul Moscova a fost lovit de un tir venit de pe fregata Regina Maria şi în încercarea de a scăpa s-a întors spre capul Tuzla, acolo unde a dat de un baraj de mine, le-a lovit şi s-a scufundat", a spus Radu Tudor.

"Cred că istoria acestui crucişător, fost distrugător Moscova, reprezintă de fapt adevărata semnificaţie a puterii militare a Rusiei.

E plină de găuri nava amiral, sunt foarte foarte slab pregătiţi aceşti militari, este absolut clar că nu pot duce o campanie şi atunci când declanşează un război cei mai mari adversari ei sunt, prin modul în care se pregătesc, prin nivelul acestor militari şi e pentru noi şocant să vedem în ziua 52 de război aşa ceva", a mai spus analistul militar.

Nava amiral a Rusiei, Moscova, s-a scufundat. Rusia confirmă că nava s-a scufundat în "condiții de mare furtună", dar Ucraina își revendică succesul după ce a atacat-o cu rachete.

Scufundarea navei amirale a flotei Mării Negre – la 50 de zile după ce Vladimir Putin și-a lansat invadarea Ucrainei – reprezintă o lovitură simbolică pentru Kremlin.

Moscova a fost mândria flotei sale și cea mai prestigioasă navă implicată în războiul împotriva Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Moskva radu tudor
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close