Antena 3 CNN Actualitate Nu-i aşa că este culmea neruşinării? Plătim 8,3 MILIOANE de euro unei firme angajate să numere gropile

Nu-i aşa că este culmea neruşinării? Plătim 8,3 MILIOANE de euro unei firme angajate să numere gropile

Nu-i aşa că este culmea neruşinării? Plătim 8,3 MILIOANE de euro unei firme angajate să numere gropile
de O.P.    |    30 Oct 2012   •   10:32

Că sunt gropi în Capitală şi aproape peste tot pe drumurile patriei nu mai este o noutate . Ne confruntăm zilnic cu această problemă şi sperăm să fie rezolvată, o dată pentru totdeauna. Însă, acoperirea unei gropi înseamnă, inevitabil, apariţia a încă două, mai mari şi mult mai periculoase pentru maşinile noastre.

Ai spune că cineva vrea să dea de lucru sevice-urilor auto . Ştiai, însă, că până acolo, de lucru primesc două companii care se ocupă cu număratul gropilor? Iar pentru asta a fost alocat un buget de 8,3 milioane de euro, bani care trebuie cheltuiţi în 4 ani.

Fac asta de mai bine de un an. Rezultatul? Acum un an, presa relata despre banii pe care Administraţia Străzilor a decis să-i aloce pentru activităţi care şi în vremuri normale miros a „afacere cu dedicaţie”, darămite în criză. Este vorba despre mai bine de 13 de milioane de euro, sumă aferentă celor trei contracte atribuite după principiul „primul venit, primul servit”.

8,3 milioane de euro au fost alocate pentru numărarea gropilor din asfalt, 4,4 milioane de euro pentru întreţinerea şi modernizarea semafoarelor, iar 800.000 de euro pentru separatoare de trafic care au rezistat mai puţin de o lună.

Beneficiarii banilor publici sunt firme abonate constant la contracte cu Administraţia Străzilor. Ce s-a întâmplat după primul an de activitate? Avem mai puţine gropi? Un trafic mai lejer? Sau mai puţini şoferi indisciplinaţi?

Aflaţi accesând site-ul www.incomemagazine.ro




×
Subiecte în articol: gropi asfalt
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close