Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Cătălin Chelu, urmărit penal pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani

Omul de afaceri Cătălin Chelu, urmărit penal pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani

Omul de afaceri Cătălin Chelu, urmărit penal pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani
Sursa foto: Foto: financiarul.com
de S.T.    |    31 Oct 2012   •   15:19

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost pus sub acuzare într-un nou dosar în care este acuzat că a prejudiciat statul cu 20 de milioane de euro. Procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune pe piaţa de capital, delapidare şi spălare de bani.

Chelu a primit deja o condamnare la 6 ani de închisoare cu executare pentru că a încercat să îi dea mită secretarului de stat Dan Fătuloiu, dar încă nu a ajuns după gratii.

Omul de afaceri, împreună cu membri ai familiei sale, a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, acţionând în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin eludarea dispoziţiilor legale referitoare la tranzacţiile efectuate pe piaţa de capital şi convertirii în lichidităţi a plasamentelor deţinute la diferiţi emitenţi .

Astfel, Chelu a înfiinţat peste 168 de societăţi comerciale de tip SRL, mare parte cu sediul în municipiul Galaţi, precum şi 10 asociaţii non-profit, pe care le-a utilizat pentru a achiziţiona instrumente financiare şi a dobândi o poziţie de control în cadrul mai multor emitenţi de valori mobiliare.

×
Subiecte în articol: Catalin Chelu delapidare
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close