Antena 3 CNN Actualitate Omul de afaceri Cătălin Chelu va fi eliberat. Curtea de apel Bucureşti a respins recursul procurorilor

Omul de afaceri Cătălin Chelu va fi eliberat. Curtea de apel Bucureşti a respins recursul procurorilor

Omul de afaceri Cătălin Chelu va fi eliberat. Curtea de apel Bucureşti a respins recursul procurorilor
11 Feb 2011   •   16:49

Omul de afaceri Cătălin Chelu va fi eliberat. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor, care cereau menţinerea sa după gratii. Chelu este acuzat că i-ar fi dat mită fostului secretar de stat în MAI, Dan Fătuloiu. Cătălin Chelu, precum şi ceilalţi trei acuzaţi în acest dosar, vor fi cercetaţi în libertate. Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, vineri, eliberarea acestora din arest, relatează Mediafax.

Cătălin Chelu a fost arestat pe 14 decembrie 2010, în urma unui scandal privind o presupusă tentativă de mituire a chestorului Dan Valentin Fătuloiu, fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Ulterior, acesta a fost trimis în judecată alături de alte trei persoane.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins însă, vineri, recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei de miercuri a Tribunalului Bucureşti de a-i lăsa liberi pe Cătălin Chelu, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, acuzaţi în dosarul "mită la MAI". Având în vedere că decizia instanţei este una definitivă, aceştia vor fi puşi în libertate.

În dosarul "mită la MAI", Chelu este judecat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Ceilalţi trei apropiaţi ai săi sunt judecaţi pentru complicitate la dare de mită.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close