Antena 3 CNN Actualitate Produsele de panificaţie, consumate cu tonele de români, conţin adevărate bombe alimentare. Care sunt sortimentele care NU conţin E-uri

Produsele de panificaţie, consumate cu tonele de români, conţin adevărate bombe alimentare. Care sunt sortimentele care NU conţin E-uri

Produsele de panificaţie, consumate cu tonele de români, conţin adevărate bombe alimentare. Care sunt sortimentele care NU conţin E-uri
de O.P.    |    17 Sep 2013   •   06:28

Trei sferturi dintre produsele de panificaţie de pe piaţa românească au cel puţin un E, avertizează un studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. 

Vestea nu e bună pentru un popor care consumă anual sute de mii de tone de pâine, însă cei care citesc studiul vor afla care sunt produsele sănătoase.

80 de tipuri de pâine, de pe piaţa românească, au fost alese aleatoriu, iar în urma analizei s-a constata că un sfert dintre acestea nu conţin E-uri.

Printre acestea se numără şi Savoria: Toast cu secara, Savoria toast integral, Savoria pâinea copiilor, Dobrogea: Bongrana secara, pâine feliată cu făină măciniş integral, dar şi Vel Pitar: Grâu întreg sau French toast cu secară.

Alimentele pe care le consumăm acţionează la nivelul cel mai profund al existenţei noastre: cel genetic. Şi, spun medicii nutriţionişti, pâinea albă este cea de care trebuie să ne ferim.

Cumpărătorii se uită rar pe etichetă. Fie sunt fideli unui anumit sortiment de pâine, fie se orientează în funcţie de preţ sau de aspectul acesteia.

×
Subiecte în articol: pâine alimentatie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close