Antena 3 CNN Actualitate Proteste în Capitală. Mii de oameni au participat la mitingul USL din zona Arcului de Triumf

Proteste în Capitală. Mii de oameni au participat la mitingul USL din zona Arcului de Triumf

Proteste în Capitală. Mii de oameni au participat la mitingul USL din zona Arcului de Triumf
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    19 Ian 2012   •   05:49
"Mitingul pentru libertate", care a avut loc joi în Capitală, a reunit mii de oameni în zona Pieţei Arcului de Triumf, coloana de manifestanţi întinzându-se de la Arcul de Triumf până aproape de Piaţa Victoriei.
 
Preşedinţii Partidului Social Democrat, Victor Ponta, Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi Partidului Conservator, Daniel Constantin, au participat la manifestaţie, precum şi alţi lideri ai celor trei formaţiuni - Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Vosganian, Maria Grapini, Mihai Voicu, Titus Corlăţean. 

Iată mai jos cum s-a desfășurat evenimentul:
Update 17.30 - 
Liderul PNL, Crin Antonescu a anunţat în faţa a zeci de mii de oameni, prezenţi la Arcul de Triumf, că protestul faţă de "dictatura lui Băsescu" şi-a atins scopul şi că a ajuns la final. Antonescu i-a invitat pe protestatari să se îndrepte, în linişte, spre casele lor. 

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, la mitingul USL, că Traian Băsescu este ultimul preşedinte comunist al României, iar Emil Boc este ultimul premier comunist, liberalul menţionând că actuala putere trebuie să plece. Antonescu a transmis protestatarilor că opoziţia nu doreşte să le confişte identitatea.

Antonescu a spus protestatarilor că opoziţia nu promite bani sau dublarea salariilor, ci cinste, pricepere şi cuviinţă în exercitarea actului guvernării.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut, în discursul susţinut în faţa participanţilor la mitingul USL din Capitală, că, atunci când va ajunge la guvernare, Uniunea îi va ancheta pe şefii Poliţiei şi Jandarmeriei.
   
Daniel Constantin a cerut demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, joi, la mitingul USL, că salută sindicatele şi ONG-urile care au renunţat la a discuta cu Guvernul, menţionând că "anul acesta este sfârşitul lui Traian Băsescu şi un nou început pentru România".

Update 17.20 - Mii de oameni s-au strâns, joi după amiază, în zona Arcului de Triumf din Capitală, unde participă la mitingul organizat de Uniunea Social Liberală. Coloana de manifestanţi se întinde de la Arcul de Triumf până aproape de Piaţa Victoriei.

În deschiderea manifestării a fost intonat imnul României.
   
Actorul Mircea Diaconu s-a adresat participanţilor la miting în deschiderea manifestării. Acesta a afirmat că: "Poporul român a fost mereu unit în clipele grele, iar revolta populară nu trebuie să se oprească".

Naistul Gheorghe Zamfir le-a vorbit, joi, participanţilor la mitingul USL, susţinând că cei aflaţi în prezent la putere trebuie să plece, că  românii au ajuns "cel mai jegos popor de pe pământ" din cauza sărăciei şi a bolilor, el menţionând că doar Republica Malgaşă este mai săracă decât România.

Şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a participat la mitingul USL, unde a anunţat că a decis să se înscrie în PNL.
   
''Am hotărât să mă înscriu în PNL cu condiţia să mă dorească. Mă angajez în faţa voastră să încerc să răspund pe măsura talentului şi priceperii mele oricărei sarcini îmi va da acest partid în care cred şi această coaliţie în care cred. USL nu e PDL'', a precizat Sorin Roşca Stănescu de pe scena amplasată la Arcul de Triumf.

Update 16.45 -
  Conform organizatorilor 20.000 de oameni s-au alăturat acţiunii de protest a USL, denumită "miting pentru libertate" de la Arcul de Triumf. Aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Capitală şi alţi 300 de oameni în alte judeţe ale ţării, a declarat purtătorul de cuvânt de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Marius Militaru.

Update 14.30
- Peste o mie de simpatizanţi USL au venit la Arcul de Triumf pentru a participa la miting.

Update 14.00 - Zeci de autocare cu protestatari au ajuns în Bucureşti. Autocarele sunt ţinute de forţele de ordine la intrările din Capitală, pentru a fi aduse în coloană spre centru.

Autocarele care îi vor aduce pe protestatarii din provincie erau programate să intre în Capitală între orele 14.30 şi 15.30.

Manifestanţii vor pleca în marş la ora 15.30, de la Piaţa Arcul de Triumf pe strada Şoseaua Kiseleff, până la strada Monetăriei, din apropierea Muzeului Ţăranului Român, unde până la ora 18.00 va avea loc un miting de protest.

Traficul din Bucureşti, dat peste cap de proteste. Vezi harta străzilor cu restricţii

Sute de protestatari din toată ţara, membri ai unor partide politice, au plecat deja spre Capitală pentru a participa la miting. Îmbrăcaţi bine şi înarmaţi cu bannere, protestatarii merg în Bucureşti pentru a-i ajuta pe cei care deja işi strigă nemulţumirile în stradă de şase zile.

Peste 100 de persoane au plecat cu 3 autocare din Timişoara către Capitală. "Ar fi trebuit să trăim mai bine" la asta se gândeşte fiecare protestar care a luat drumul Capitalei.

Oamenii sunt hotărâţi că dacă cei de la conducerea ţării nu fac nimic pentru ca ei să o ducă mai bine, să îi forţeze prin acţiunile lor de protest.

Şi arădenii sunt hotãrâţi sã susţinã protestele de la Bucureşti. Câteva sute de oameni s-au îmbarcat cu noaptea-n cap în autocare, sau trenuri şi au plecat spre Bucureşti.

Oamenii spun că nu vor renunţa la proteste decât atunci când Guvernul şi preşedintele Traian Băsescu vor pleca de la conducerea ţării.









×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close