Antena 3 CNN Actualitate Reacția Spitalului Colentina, după demiterea managerului unității: „A fost o avarie, din câte ştiu situaţia s-a remediat”

Reacția Spitalului Colentina, după demiterea managerului unității: „A fost o avarie, din câte ştiu situaţia s-a remediat”

Reacția Spitalului Colentina, după demiterea managerului unității: „A fost o avarie, din câte ştiu situaţia s-a remediat”
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Ian 2017   •   12:24

Directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, Dana Gabriela Ionescu, a declarat că saloanele nu au fost încălzite din cauza unei avarii care nu a ținut de spital.

"A fost o avarie, dar care nu ţine de spitalul nostru, ci de RADET. Au venit echipele pentru a remedia situaţia. Sunt şi acum prezente în curte. Din câte ştiu, s-a remediat în decurs de câteva ore. Avem un punct termic al RADET în curtea spitalului care este comun cu Institutul Matei Balş. Pot să spun că este în proprietatea şi exploatarea Institutului Matei Balş", a spus Ionescu, potrivit Agerpres.

Atribuţiile managerului Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, care a fost demis, vor fi preluate de directorul medical Dana Gabriela Ionescu, a anunţat luni primarul general al Capitalei, care a precizat că decizia a fost luată după ce pacienţii şi personalul medical au fost nevoiţi să stea în frig.

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, luni, că l-a demis pe managerul de la Spitalul Colentina, precizând că nu a fost respectat contractul de management şi nu au fost asigurate condiţii normale pentru toţi pacienţii.

"Am avut o situaţie dificilă ieri, la Spitalul Colţea, s-a rezolvat rapid, dar la Spitalul Colentina aproape jumătate din zi pacienţii au stat în frig. Am dispus luarea de măsuri urgente, să aflu ce s-a întâmplat, de ce Spitalul Colentina nu este pregătit să facă faţă unei perioade geroase şi care sunt motivele pentru care o perioadă destul de lungă de timp pacienţii şi medicii de la Spitalul Colentina stau frig, în condiţiile în care la celelalte unităţi spitaliceşti lucrurile erau normale. Nu era o problemă de la RADET, presiunea şi temperatura erau normale, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistenţa unui contract de mentenanţă, a unei revizii, care se face întotdeauna înaintea sezonului rece", a spus Firea.

×
Subiecte în articol: avarie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close