Antena 3 CNN Actualitate Cum au pus regii asfaltului mâna pe aeroporturi. Pagubă de milioane de euro

Cum au pus regii asfaltului mâna pe aeroporturi. Pagubă de milioane de euro

Cum au pus regii asfaltului mâna pe aeroporturi. Pagubă de milioane de euro
17 Ian 2016   •   19:20

Patru milioane de euro au fost plătite degeaba, la Aeroportul ”Henry Coandă”, după ce s-a constatat că o pistă refăcută s-a stricat la scurt timp după finalizarea lucrării. Oficialii acuză că lucrările executate de firma unui rege al asfaltului sunt de mântuială şi vor să-l dea în judecată pe constructor. Informațiile au fost discutate la ”Secvențial” cu Adrian Ursu.

În 2007, în urma unei licitaţii, lucrarea a fost obţinută de firma PA&CO, aflata sub conducerea unuia dintre regii asfaltului, Costel Căşuneanu. Construcţia a început spre sfârşitul anului şi a durat până în 2010. Evident, nu au lipsit întârzierile şi trei contracte adiţionale, care au majorat valoarea contractului iniţial cu 30%.

Suntem în 2016 și nici astăzi lucrurile nu s-au rezolvat. Există hotărâri definitive ale instanței, favorabile aeroportului, care totuși a rămas cu paguba.  O parte din pistă cu probleme este închisă, pentru că nu prezintă siguranță în exploatare.

”Contractul a fost cu dedicație. Direct de la directorul aeroportului. Nu a avut aprobarea Consiliului de Administrație” a explicat Oana Zamfir, realizatorul emisiunii ”Exces de putere”.


”Conducerea aeroportului analizează toate problemele care sunt în curs. Prioritatea este rezolvarea pistelor. Celelalte măsuri rezultă și din documentele de control” a spus Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale a Aeroporturilor București.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close