Antena 3 Actualitate Religie Miercurea Mare. Ce semnific această zi pentru creștini

Miercurea Mare. Ce semnific această zi pentru creștini

04 Apr 2018   •   11:50
Miercurea Mare. Ce semnific această zi pentru creștini

În biserici se amintește miercuri de vinderea lui Iisus de către Iuda pentru 30 de arginți, dar se pomenește și de femeia păcătoasă care l-a uns cu mir pe Mântuitor. Este o zi cu obiceiuri și tradiții profunde, dar și de post negru pentru credincioși.


În Miercurea Mare, ucenicul Iuda Iscarioteanul îl trădează pe Iisus. Pentru treizeci de arginți îl vinde fariseilor și cărturarilor care voiau să-L ucidă.

Biserica pomenește astfel pe cel care a trăit alături de Mântuitor, dar a ajuns să se piardă pe sine și, odată cu el, și mântuirea.

Dar se amintește și de cea care a trăit departe de Domnul dar, după o viață de pierzanie, găsește viața veșnică.

Este vorba despre femeia păcătoasă care l-a uns pe Mântuitor cu mir în casa lui Simon Leprosul, i-a spălat picioarele cu părul ei, și astfel dobândește mântuirea.

Miercurea Mare este plină și de tradiții și obiceiuri populare.

Se spune că aceia care țin astăzi post negru vor fi feriți de boli tot anul. Iar bătrânii spun că cenușa din sobe, aruncată astăzi în grădină, are puteri deosebite, care fac plantele să rodească din plin și să aducă astfel bogăție.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close