Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc în România. Lucruri mai puțin știute despre Suveranul Pontif

Papa Francisc în România. Lucruri mai puțin știute despre Suveranul Pontif

Papa Francisc în România. Lucruri mai puțin știute despre Suveranul Pontif
31 Mai 2019   •   07:40

Papa Francisc în România. Papa Francisc își începe oficial vizita în România pe 31 mai în București și se va încheia pe 2 mai, la Blaj, unde va ţine o slujbă la Câmpia Libertăţii şi va beatifica şapte episcopi greco-catolici.  

Papa Francisc în România. Un om cald și extrem de iubit, Suveranul Pontif, care este primul iezut care conduce Biserica Catolică, este înconjurat de o aură de mister. Drept dovadă și lucrurile mai puțin știute despre el. 

Papa Francisc în România. Atunci când nu este preocupat de cele sfinte, papa obişnuieşte să urmărească meciurile importante ale naţionalei ţării sale, Argentina, dar şi pe cele disputate de San Lorenzo, echipa sa favorită. El nu a făcut un secret din acest lucru, ba chiar a asistat din tribună la câteva meciuri, iar atunci când a avut ocazia a participat şi la evenimente prilejuite de sportul rege.

Papa Francisc în România. În tinereţe, înainte de a se călugări, Papa Francisc a fost bodyguard la un club din capitala Argentinei, Buenos Aires. În plus, el a predat chimia la un liceu şi a terminat chiar un masterat în ţara sa, în acest domeniu. Însă viaţa lui a fost presărată şi de unele momente mai puţin plăcute. La 16 ani, a rămas fără un plămân după o infecţie care era să-i fie fatală. Ulterior, într-un interviu dat unui post de televiziune spaniol, el mărturisea că acela a fost un prim moment în care a realizat că Dumnezeu îl ocroteşte şi că, indiferent de dificulăţile pe care viaţa i le scoate în cale, nu are niciun motiv să se teamă, scrie Adevărul.

 

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close