Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc: Vreau să vin în România!

Papa Francisc: Vreau să vin în România!

Papa Francisc: Vreau să vin în România!
03 Apr 2016   •   13:04

Papa Francisc vrea să vină în România. I-a spus-o clar nunţiului Apostolic în România, Monseniorul Miguel Maury Buendia.

„În urmă cu mai puţin de o lună am vorbit cu Papa, ştiind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor. De aceea sper că aceasta vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al Papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca aceasta vizită să aibă loc", a declarat Nunțiul Apostolic într-un interviu acordat Digi24.

Iohannis l-a invitat anul trecut

Papa Francisc a acceptat invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a vizita Romania, data urmand sa fie stabilita ulterior, informa anul trecut, Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania. Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice", arata sursa citata.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a fost primit in audienta in aceasta dimineata de catre Sanctitatea Sa Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu Eminenta Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat. In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun", mai informeaza Cotroceniul.

17 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea

În zilele de 7, 8 și 9 mai 1999 s-a aflat în România, unde a avut contacte cu personalitățile locale ale Bisericii Ortodoxe. La Liturghia Pontificală celebrată în Catedrala Sf. Iosif din București l-a îmbrățișat pe cardinalul Alexandru Todea, aflat în scaunul cu rotile.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close