Antena 3 CNN Actualitate Religie Reacţia unui preot ortodox la ordinea catolică din Miercurea Ciuc: "Io propun ca fiecărei parohii să i se dea câte o piață cât aceea"

Reacţia unui preot ortodox la ordinea catolică din Miercurea Ciuc: "Io propun ca fiecărei parohii să i se dea câte o piață cât aceea"

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a comentat modul în care s-a desfășurat Paștele Catolic în condiții de pandemie la Miercurea Ciuc.

Reacţia unui preot ortodox la ordinea catolică din Miercurea Ciuc: "Io propun ca fiecărei parohii să i se dea câte o piață cât aceea"
Sursa foto: Facebook / Eugen Tănăsescu
de Claudia Popovici    |    08 Apr 2021   •   20:42

Duminica trecută la Miercurea Ciuc au fost sfințite bucatele de Paște. La eveniment a participat un număr mare de oameni, care au păstrat distanța și au așteptat liniștiți până când le-au fost sfințite coșurile cu mâncare.

În anii trecuți, ceremonialul se desfășura doar pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, dar anul acesta, în condiții de pandemie, zona a fost extinsă. Astfel, oamenii au putut respecta măsurile sanitare și au putut participa și la eveniment.

În replică, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, propune ca fiecărei parohii să i se dea câte o piață ca în Miercurea Ciuc.

„Io propun ca fiecărei parohii să i se dea câte o piață cât aceea. După aia vorbim de civilizație și alte delicatețuri propagandiste. Lemnul și spațiile mici, da?! Ipocrizia zăpăcește România", a spus preotul Eugen Tănăsescu, pe Facebook.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close