Antena 3 CNN Actualitate Românii vaccinați anti-COVID ar putea scăpa de restricții, cu ajutorul adeverinței verzi europene

Românii vaccinați anti-COVID ar putea scăpa de restricții, cu ajutorul adeverinței verzi europene

Mediul privat, Ministerul Sănătății și al Economiei dezbat posibilitatea ca românii vaccinați anti-COVID să poată scăpa de restricții în domeniile HoReCa, al evenimentelor şi cele cultural-artistice și sportive, a anunţat Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA).

Românii vaccinați anti-COVID ar putea scăpa de restricții, cu ajutorul adeverinței verzi europene
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    05 Apr 2021   •   12:02

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține acest proiect, pe care îl vede ca singura șansă de a reporni economia și de a stimula vaccinarea anti-COVID, potrivit economedia.ro.

Autoritățile și mediul privat vor ca românii vaccinați să poată participa la evenimente fără restricții.

Mai multe libertăți pentru cei vaccinați COVID

Spre exemplu, în restaurante, explică Mischie, ar putea apărea două zone distincte, complet demarcate cum erau cele de fumători și nefumători.

Cei vaccinați sau cu test negativ de COVID vor avea acces într-o zonă separată în care nu vor mai fi nevoiți să se supună restricțiilor ce țin de pandemie. Cei nevaccinați vor intra în altă zonă a restaurantului, cu respectarea restricțiilor.

Cum se va face dovada vaccinării

Dovada vaccinării: UE va emite certificatul verde pe 14 mai și va exista un QR code unic, iar autoritățile vor putea verifica oricând autenticitatea documentului, care va fi unul digitalizat.

Această adeverinţă electronică verde, propusă pe 17 martie de CE și care e în curs de aprobare la nivel european, va fi valabilă în toate statele membre UE și va atesta fie vaccinarea, fie rezultatul negativ al unui test COVID, dacă nu chiar vindecarea de COVID.
 

×
Subiecte în articol: COVID-19 restricţii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close