Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tulburarea Bordeline, greu de depistat. Detaliile care dau de gol această afecțiune

Tulburarea Bordeline, greu de depistat. Detaliile care dau de gol această afecțiune

Tulburarea de personalitate Borderline este o afecțiune care nu este uşor de diagnosticat. Vizita în cabinetul medicului psihologul sau psihiatru implică foarte multă sinceritate despre ceea ce simte si gândeşte pacientul.

de Ioana Mircea    |    14 Sep 2023   •   09:36

Doctorul psiholog Alexandra Nae a explicat în direct la Antena 3 CNN ce este afecțiunea Bordeline, cum se manifestă, dar şi ce se poate face în această privinţă.

"Tulburarea Bordeline este o tulburare de personalitate care se caracterizează prin instabilitate emoţională, impulsivitate, dificultăţi de relaţionare cu cei din jur, prezenţa unor gânduri obsesive şi a unor emoţii intense.

Avem şi prezenţa unor comportamente adictivem, cât şi comportamente de autovătămare. Dacă diagnosticul este corect se recomandă începerea unei intervenţii psihoterapeutice, iar dacă avem anumite simptome cum ar fi atacuri de panică, un episod psihotic sau alte elemente de genul se recomandă şi intervenţia unui medic psihiatru", a explicat Alexandra Nae.

Citeşte şi: Cum gestionezi tristeţea când pleacă copilul de acasă

Totodată, doctorul psiholog a precizat şi unul dintre exercițiile pe care le pot face persoanele care suferă de tulburarea Bordeline.

"Având în vedere că printre simptomele specifice se numără instabilitatea afectivă un exemplu de exercițiu sau plan ar fi managementul propriilor emoţii", a spus Alexandra Nae.

×
Subiecte în articol: Bordeline
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close