Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii infecţionişti români se aşteaptă la un val de gripă şi viroze | Numărul îmbolnăvirilor creşte în fiecare săptămână

Medicii infecţionişti români se aşteaptă la un val de gripă şi viroze | Numărul îmbolnăvirilor creşte în fiecare săptămână

Medicii infecţionişti atrag atenţia că de săptămâna viitoare cazurile vor creşte şi mai mult si ne-am putea confrunta cu un sezon agresiv de gripă si viroze. Spitalele ar putea fi însă pline de luna viitoare când prezentările s-ar putea dubla.

de Andreea Cigolea    |    25 Noi 2023   •   10:50

Valul de gripă şi viroze creează îngrijorare în rândul medicilor infecţionişti pediatri din SUA. Cei mai mulţi pacienţi care ajung la spital cu tuse severă sau probleme de respiraţie se plâng că se luptă de săptămâni bune cu boala.

Asadar, simptomele se pot extinde pe mai multe săptămâni şi pot lăsa în urmă pneumonii sau alte probleme de respiraţie, dacă nu cerem sfatul specialiştilor.

 La Institutul Matei Balş, medicii se aşteaptă la peste 300 de prezentări pe zi, în timp ce acum sunt aproape 200. Cazurile de gripă, pneumonii şi alte infecţii respiratorii au crescut în toată ţara, cu 14% faţă de săptămâna anterioară.

Potrivit INSP, în ultima saptamână s-au înregistrat peste 79 de mii de cazuri de gripă, penumonii şi alte infecţii respiratorii. Este însă o îngrijoare în toată lumea medicală din cauza bolilor respiratorii din China.

OMS a cerut Chinei mai multe date despre o boală asemănătoare cu gripa, care se răspândeşte în nordul ţării. OMS a recomandat populaţiei chineze să respecte măsurile pentru a preveni răspândirea bolii.

În schimb, China afirmă că nu a descoperit nimic neobișnuit legat de creșterea numărului de cazuri de boli pulmonare în nordul țării.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close