Antena 3 CNN Actualitate Șeful CE Oltenia, Daniel Burlan, a fost demis, împreună cu Marius Negru

Șeful CE Oltenia, Daniel Burlan, a fost demis, împreună cu Marius Negru

Consiliul de Supraveghere din cadrul Complexului Energetic Oltenia a decis încetarea mandatelor a doi membri din Directoratul companiei.

de Mia Lungu    |    25 Ian 2023   •   10:52

Cele două demiteri îi vizează pe Daniel Burlan, președinte al Directoratului Complexului  Energetic Oltenia, și Marius Negru, membru și el în Comitetul Director al CEO.

Deocamdată, nu a fost numit directorul general al CEO, care sa-i ia locul lui Burlan.

Măsura a fost luată la două zile după ce schimbarea celor doi din funcție a fost cerută de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a declarat, luni, că activitatea de protecție a muncii în Complexul Energetic Oltenia (CEO) a existat doar formal și a solicitat schimbarea coordonatorului responsabil de protecția muncii a CEO și directorului responsabil de achiziții.

"Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic, responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare. Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă", a spus ministrul.

"În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru.

Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei", a spus Popescu.

Citește și: Transportul minerilor în toate carierele Complexului Energetic Oltenia, oprit în urma controalelor ITM

×
Subiecte în articol: Daniel Burlan Marius Negru demis CE Oltenia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close