Antena 3 CNN Actualitate Ce să luăm în calcul când cumpărăm o mașină nouă, ca să obținem cel mai potrivit model la cel mai bun preț

Ce să luăm în calcul când cumpărăm o mașină nouă, ca să obținem cel mai potrivit model la cel mai bun preț

O mașină nouă este o achiziție costisitoare, de aceea este important ca decizia să fie potrivită și pe termen lung, în caz că vrem să o schimbăm. Există câteva sfaturi pe care ar fi bine să le luăm în considerare înainte de a face această achiziție.

Ce să luăm în calcul când cumpărăm o mașină nouă, ca să obținem cel mai potrivit model la cel mai bun preț
Sursa foto: Gettyimages | skynesher
de Ioana Mircea    |    30 Ian 2023   •   09:24

În primul rând, decideţi ce tip de autoturism aveţi nevoie. Faceți o listă cu cele mai importante cerințe: cât de des aveţi pasageri sau dacă aveți lucruri voluminoase de transportat. Aşa vă daţi seama dacă vă trebuie un SUV sau o mașină break.

Apoi, gândiți-vă dacă doriți un vehicul cu motor pe benzină sau diesel, hibrid sau electric.

Stabiliți bugetul: trebuie să vă gândiți bine dacă o puteți cumpăra cu banii jos, sau dacă aveți nevoie să apelați la rate. Calculați cât ați putea aloca avansului, care este rata pe care v-o permiteți și nu uitați de costurile întreținerii.

Mergeți la un test drive: veți observa detalii importante, ca de exemplu spațiul suficient sau limitat pentru picioare.

Parcurgeți toate detaliile tranzacției: citiți înainte să semnați documentele. Stabiliți data de livrare și menționați în contract ce se întâmplă în cazul unei întârzieri. Chiar dacă mașina este nouă, verificați roțile și caroseria, uitați-vă să nu aibă mici zgârieturi sau lovituri.

Citeşte şi: Cum arată taxiul zburător, inventat de un român, pe care îl va prezenta la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

×
Subiecte în articol: maşină nouă
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close