Antena 3 CNN Actualitate Social Patriarhia Română: "ÎPS Teodosie va fi cercetat pentru răzvrătire și indisciplină"

Patriarhia Română: "ÎPS Teodosie va fi cercetat pentru răzvrătire și indisciplină"

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, vizat de un dosar DNA pentru cumpărare de influență, va fi cercetat şi de Patriarhia Română pentru răzvrătire. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2024   •   17:31

​Insistența lui IPS Teodosie de a ridica Arhiepiscopia Tomisului la rang de Mitropolie primește un răspuns dur de la vârful Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Anunțul Patriarhiei vine după ce Teodosie a insistat la Arhiepiscopia Tomisului pe care o conduce să fie ridicată la rand de Mitropolie. Anunțul Patriarhiei vine chiar în ziua în care Teodosie  a făcut o nouă declarație controversată, spunând că bărbatul care bărbatul care se căsătorește cu o femeie divorțată săvârșește adulterul. 

"În ultimii doi ani, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a solicitat de mai multe ori Cancelariei Sfântului Sinod ca ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie să fie înscrisă din nou pe ordinea de zi a Sfântului Sinod, aducând în acest sens mai multe argumente de ordin istoric, cultural şi sociologic.

De fiecare dată, Cancelaria Sfântului Sinod a răspuns că, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, o mitropolie este constituită din două, trei sau mai multe eparhii, iar ierarhii acestora formează împreună un sinod mitropolitan", precizează Cancelaria Sfântului Sinod, potrivit Agerpres.

Teoriile lui ÎPS Teodosie despre căsătoria dintre un bărbat și o femeie divorțată

ÎPS Teodosie continuă să facă declaraţii controversate. Din vizorul lui nu au scăpat nici femeile divorţate, despre care a declarat că, dacă un bărbat se căsătoreşte cu o femeie care a renunţat deja la un mariaj, comite adulter. 

"Dacă este divorțată, preotul trebuie să lămurească dacă ea a vrut să divorțeze. Dacă ea a vrut să divorțeze, și el nu este căsătorit", dacă se căsătorește cu ea săvârșește adulterul.

×
Subiecte în articol: Patriarhia Romana ÎPS Teodosie adulter
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close