Antena 3 CNN Actualitate Social Inaugurarea metroului de Drumul Taberei, amânată pentru 2019. Care este motivul

Inaugurarea metroului de Drumul Taberei, amânată pentru 2019. Care este motivul

Inaugurarea metroului de Drumul Taberei, amânată pentru 2019. Care este motivul
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
07 Feb 2018   •   09:31

Inaugurarea linei de metrou din Drumul Taberei este preconizată a avea loc în trimestrul I al anului viitor, au spus oficialii Metrorex. Şi acest termen depinde însă de semnarea contractului de siguranţă şi automatizare a traficului, care este acum în instanţă. 

Potrivit economica.net, termenul de finalizare a lucrărilor strict necesare punerii în funcţiune cu călători a liniei de metrou din Drumul Taberei este trimestrul IV 2018, astfel încât la acest termen să fie demarate probele tehnologice, spune Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex.

El precizează că punerea în funcţiune cu călători a acestui tronson din Magistrala 5 este preconizată a avea loc în trimestrul I 2019, în funcţie de rezultatul probelor tehnologice, depinzând bineînțeles de semnarea contractului de siguranţă şi automatizare.

Potrivit şefului Metrorex, durata de execuţie a contractului de siguranţă şi automatizare este de nouă luni de la semnare. În cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului, la acest moment este în desfăşurare procesul de evaluare a propunerii financiare a firmei Alstom.

De asemenea, la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată contestaţia Siemens, a cărei ofertă a fost descalificată încă din faza de evaluare tehnică.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close