Antena 3 Actualitate Social Parchetul, decizie după ce ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii

Parchetul, decizie după ce ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii

19 Mai 2020   •   16:00
Parchetul, decizie după ce ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți copii
Sursa foto: Hepta

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a luat o decizie legată de plângerea penală făcută de „Asociația pentru Libertatea de Conștiință" cu privire la împărtășania cu aceeași linguriță la Arhiepiscopia Tomisului.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a clasat plângerea penală făcută de „Asociația pentru Libertatea de Conștiință", care-l acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, că a împărtăşit mai mult de 100 de persoane cu aceeași linguriță.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Arhiepiscopia Tomisului, clasarea a avut loc pe 14 mai.

Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase" și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.

Parchetul a dispus clasarea cauzei privind denunțul formulat, „fapta nu este de natură penală".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close