Antena 3 CNN Actualitate Social ”Pe cuvânt”, cu Ana Iorga: Beţia de cuvinte și limba de lemn. Protagoniști, președintele Iohannis și Gabriel Oprea

”Pe cuvânt”, cu Ana Iorga: Beţia de cuvinte și limba de lemn. Protagoniști, președintele Iohannis și Gabriel Oprea

”Pe cuvânt”, cu Ana Iorga: Beţia de cuvinte și limba de lemn. Protagoniști, președintele Iohannis și Gabriel Oprea
13 Mar 2016   •   18:47

Președintele Klaus Iohannis și fostul vicepremier Gabriel Oprea par să se încadreze cel mai bine la capitolul ”Beția de cuvinte și limba de lemn”, prezentat duminică, de Ana Iorga, la rubrica Pe cuvânt.

Analizând discursurile președintelui, se poate observa că el vorbește lent chiar și atunci când citește de pe foi, dar distracția începe abia atunci când vorbește liber.

Spre exemplu, în vizita da recentă la Ierusalim, șeful statului a vorbit de viața lui anterioară. A fost sintagmă nefericită, care ne-a dus pe toți cu gândul la reîncarnare.

Totuși, cele mai mari dezacorduri îi aparțin fostului vicepremier Gabriel Oprea. 

Mai mult exemple, prezentate de Ana Iorga, în videoul de mai sus.

Informațiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Secvențial, de la Antena 3.

În fiecare duminică, de la ora 17.40, în cadrul emisiunii Secvențial, Ana Iorga vă prezintă ”Pe cuvânt”, un mic curs de supravieţuire a limbii române în jungla de astăzi. 

Într-o lume în care vorbim tot mai neîngrijit, noi încercăm să recuperăm buna-cuviinţă faţă de cuvântul scris şi rostit. Pentru că felul în care vorbim ne recomandă sau ne descalifică în societate. 
 
Aflăm împreună care sunt cele mai frecvente greşeli de gramatică şi cum le putem evita. Vorbim despre cuvinte vechi şi cuvinte la modă, despre expresii pe care le folosim, dar nu ştim exact ce înseamnă, despre cuvinte argotice şi formule elegante, despre clişee şi vorbe de duh.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close