Antena 3 CNN Actualitate Social Poliţişti cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după revolta din Bolintin unde un şofer a fost ucis ca în Vestul sălbatic

Poliţişti cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după revolta din Bolintin unde un şofer a fost ucis ca în Vestul sălbatic

Mai mulţi poliţişti din Giurgiu sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după revolta de miercuri seară din Bolintin-Vale, când sute de oameni au iesit în stradă, revoltaţi că un şofer a fost ucis ca în Vestul sălbatic în urma unui conflict cu patru bărbaţi de etnie romă. 

Poliţişti cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, după revolta din Bolintin unde un şofer a fost ucis ca în Vestul sălbatic
Sursa foto: Antena 3
de Roxana Ciucă    |    13 Ian 2022   •   11:02

Atacatorii l-au lovit în cap cu o dală de beton, iar şoferul de microbuz a murit câteva zile mai târziu la spital.

Oamenii sunt revoltaţi că autorităţile nu fac nimic împotriva grupării care terorizează de mai mulţi ani întregul oraş. 

Joi dimineaţă era linişte la Bolintin, după ce cu o seară în urmă circa 400 de oameni au protestat în faţa Primăriei şi au primit promisiuni de la autorităţi că lucrurile se vor rezolva.

Şeful Poliţiei Judeţene din Girugiu a şi recunoscut miercuri seară că lucrurile nu sunt deloc bune acolo şi poliţiştii nu-şi fac treaba. 

El a precizat că sunt şi mulţi poliţişti în Giurgiu care sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu, după ce plângerile oamenilor nu au fost luate în calcul.

„În urma activităților desfășurate de polițiști a fost identificat un tânăr din orașul Bolintin Vale, care la data de 09.01.2022, în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe bulevardul Republicii din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, avut un conflict spontan cu șoferul unui microbuz care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbușindu-se pe sol.

În cauză este întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei", se arată în comunicatul Poliţiei.

×
Subiecte în articol: politisti cercetati Bolintin Vale
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close