Antena 3 CNN Actualitate Social Ce pot face chiriaşii pentru a beneficia de un preț plafonat | Noua lege a energiei electrice

Ce pot face chiriaşii pentru a beneficia de un preț plafonat | Noua lege a energiei electrice

Noua lege a energiei electrice, adoptată de parlamentari, îi pune în dificultate pe chiriaşii care vor să beneficieze de preţuri compensate la energie.

Ce pot face chiriaşii pentru a beneficia de un preț plafonat | Noua lege a energiei electrice
Sursa foto: Profimedia Images
de Alexandra Dima    |    25 Noi 2022   •   18:00

Noua lege a energiei electrice prevede pentru clienţii casnici că pot beneficia de plafonare doar pentru un loc de consum.

Proprietarii mai multor imobile pot beneficia de plafonare doar pentru unul dintre acestea. Prin urmare, chiriaşii sunt excluşi de la plafonare.

Altfel spus, proprietarul va avea prețul plafonat la domiciliu și preț de piață la celelalte imobile, iar chiriașii vor ajunge să plătească un preț uriaș pentru energie, de la 1 ianuarie 2023, când intră în vigoare noile prevederi, scrie stiridecluj.ro.

„În cazul clienţilor casnici, preţul final facturat se aplică doar la locurile de consum de domiciliu/reşedinţă ale clienţilor finali. Clientul casnic care are atât adresă de reşedinţă, cât şi adresă de domiciliu poate beneficia de preţul plafonat fie la adresa de domiciliu, fie la adresa de reşedinţă, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere depusă la furnizor, privind faptul că nu beneficiază de preţ plafonat pentru un alt loc de consum", prevede textul adoptat.

Singura posibilitate ca cei care sunt chiriaşi să aibă parte de plafonare ar fi să treacă contractul pe numele lor. Asta presupune ca proprietarii imobilelor, pe baza contractului de închiriere, să încheie un contract pentru respectivul punct de consum cu furnizorul pe numele chiriaşilor.

Cei care au închiriat fără un contract legal, nu au însă această posibilitate.

×
Subiecte în articol: pret plafonat
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close