Antena 3 CNN Actualitate Social Românul care merge în zonele de conflict pentru a-i ajuta pe ucraineni: "Slavă Domnului, nu am avut parte de niciun atac aerian"

Românul care merge în zonele de conflict pentru a-i ajuta pe ucraineni: "Slavă Domnului, nu am avut parte de niciun atac aerian"

Un tânăr român din Zalău este văzut ca un erou de ucrainenii terorizaţi de război. 

Românul care merge în zonele de conflict pentru a-i ajuta pe ucraineni: "Slavă Domnului, nu am avut parte de niciun atac aerian"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2022   •   08:20

El a plecat în ţara vecină pentru a duce ucrainenilor aflaţi în zonele de conflict ajutoare strânse de la prieteni. 

Claudiu Bârjac a declarat că este voluntar la o asociaţie care vine în sprijinul persoanelor afectate de război. 

El a mai fost în Ucraina şi de fiecare dată s-au găsit persoane care să doneze diferite lucruri, așa că nu a mers niciodată cu mâna goală.

Citeşte şi"Avem o sumă de bani istorică pusă la dispoziţia României" | Europarlamentar român, despre cum să accesăm fondurile europene

"Sunt voluntar la o asociaţie din localitatea Mukachevo. Am plecat de mai multe ori acolo cu ajutoare umanitare de aici din Zalău, de la prieteni şi cunoştinţe", spune Claudiu Bârjac.

El strânge haine, alimente, generatoare electrice, pături, perne, articole de igienă de la mai mulţi dornici să ajute, iar mai apoi pleacă cu ele spre Ucraina, unde le distribuie. 

"Din fericire, slavă Domnului, nu am avut parte de nici un atac aerian, dar am prins câteva alarme aeriene", a spus românul, după ce s-a întors din Ucraina.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close