Antena 3 CNN Actualitate Social Românii fac tot mai multe economii. Se cazează la bunici, rude sau prieteni atunci când merg în vacanță

Românii fac tot mai multe economii. Se cazează la bunici, rude sau prieteni atunci când merg în vacanță

Românii fac tot mai multe economii. Se cazează la bunici, rude sau prieteni atunci când merg în vacanță
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Apr 2017   •   15:59

Românii nu își mai permit să plșătească și cazarea atunci când merg în vacanțe, o demonstrează un studiu al Institutului Național de Statistică, potrivit libertatea.ro.

Așa că cei mai mulți dintre ei preferă să stea la bunici, părinți sau prieteni pentru că este mai ieftin. Aproape 64% din turiştii români preferă să se cazele în vacanțe la rude şi prieteni.

Numărul călătoriilor turistice a scăzut cu 8,2% față de anul 2015. Procentul călătoriilor pentru vacanţe în total călătorii a fost de 90,1%, în timp ce călătoriile pentru afaceri şi motive profesionale au reprezentat 2,6%.

Cei mai mulți români preferă să călătorească în țară în luna decembrie, când s-a înregistrat o pondere de 17,5% din totalul călătoriilor interne. În ceea ce privește călătoriile esterne, luna de vârf a fost luna august, cu o pondere de 25%.

Pentru călătoriile de afaceri în ţară, luna februarie a înregistrat cea mai mare pondere din totalul călătoriilor interne, iar pentru cele externe luna de vârf a fost noiembrie.

×
Subiecte în articol: romani vacante cazare economii rude prieteni
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close