Antena 3 CNN Actualitate Sorin Oprescu: Sunt mai puţine gropi apărute în urma zăpezii decât anul trecut

Sorin Oprescu: Sunt mai puţine gropi apărute în urma zăpezii decât anul trecut

Sorin Oprescu: Sunt mai puţine gropi apărute în urma zăpezii decât anul trecut
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2012   •   18:58

Potrivit declaraţiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, din cadrul Comandamentului de iarnă, numărul gropilor apărute în asfalt în urma zăpezii este mai mic decât anul trecut, informează Agerpres. Acesta a explicat că cele mai multe se regăsesc pe străzile şi bulevardele la care nu s-au mai efectuat lucrări de reabilitare din perioada 2004-2008.
   
Oprescu a precizat, la şedinţa unde s-a evaluat situaţia străzilor din Bucureşti în urma căderilor de zăpadă din ultimele săptămâni, că sumele alocate pentru întreţinerea multianuală a celor 900 de străzi aflate în administrarea Primăriei Generale sunt mai mici decât valoarea minimă a contractelor semnate în acest sens.
   
Primarul general a prezentat o listă a arterelor rutiere unde se înregistrează cele mai multe gropi în asfalt, precizând că în 2011 au existat 49 de străzi unde au apărut gropi, iar anul acesta 28 de străzi.
   
Potrivit primarului general, primele contracte de tip acord-cadru cu asfaltatorii pentru repararea şi întreţinerea multianuală a străzilor au fost încheiate în 2011, atunci când legislaţia privind achiziţiile publice a permis acest lucru. Astfel, pentru repararea şi întreţinerea străzilor s-au încheiat şase acorduri-cadru, unul pentru fiecare sector, pentru 204 străzi din cele 900 de artere rutiere aflate în administrarea PMB.
   
Oprescu a încheiat cu menţiunea că sumele plătite pentru întreţinerea şi reparaţia străzilor cu probleme sunt mai mici ca în anii precedenţi şi a dat asigurări că 'nimeni nu şi-a permis să-şi bată joc de banii publici'.


×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu asfalt zapada gropi
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close