Antena 3 CNN Actualitate Sute de kilograme de carne de mici infestată cu salmonella, găsite în depozitul unui supermarket din Ploieşti

Sute de kilograme de carne de mici infestată cu salmonella, găsite în depozitul unui supermarket din Ploieşti

de M.T.    |    10 Iun 2013   •   13:59

Două sute de caserole cu mici au fost retrase de către Direcţia Sanitar Veterinară Prahova din depozitul unui supermarket din Ploieşti, după ce s-a stabilit că erau infectaţi cu salmonella, DSVSA precizând că din acel depozit fuseseră distribuite 640 de caserole cu mici în magazine din 24 de judeţe.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, în urma unui control făcut săptămâna trecută la Ploieşti, în depozitul central al unui supermarket, a fost recoltată o probă dintr-o caserolă de mici în greutate de un kilogram, care a fost analizată dn punct de vedere microbiologic, depistându-se salmonella.

Proba a fost trimisă la un laborator din Bucureşti „pentru tipizare", a precizat şeful DSVSA Prahova.

Mihai Terecoasă a mai spus că alte 640 de caserole cu mici, în greutate de câte un kilogram, fuseseră distribuite din acel depozit în magazine din 24 de judeţe.

Întrebat dacă ştie câte dintre cele 640 de caserole cu mici au fost vândute, şeful DSVSA Prahova a spus că până când nu va fi centralizată o situaţie în toate aceste judeţe nu se poate şti ce cantitate a ajuns la populaţie.

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close