Antena 3 CNN Actualitate Timişoara. Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militară din faţa Palatului Administrativ

Timişoara. Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militară din faţa Palatului Administrativ

Timişoara. Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militară din faţa Palatului Administrativ
Sursa foto: Foto: opiniatimisoarei.ro
01 Dec 2012   •   14:15

Peste 4.000 de persoane au asistat la parada militară care s-a desfăşurat, sâmbătă, de Ziua Naţională, în faţa Palatului Administrativ din Timişoara, unde au defilat peste 500 de militari şi 80 de mijloace tehnice auto, iar trei elicoptere au survolat zona, conform Mediafax.
   
Peste 4.000 de timişoreni s-au adunat pe Bulevardul Revoluţiei, în faţa Palatului Administrativ, care găzduieşte Consiliul Judeţean şi Prefectura Timiş, pentru a urmări, timp de aproximativ o oră, parada militară dedicată Zilei Naţionale a României.
   
"Avem peste 500 de militari şi 80 de mijloace tehnice: transportoare amfibii blindate, autocamioane DAC, mijloace de artilerie, mijloace antitanc şi alte autospeciale de la colegii de la celelalte elemente ale sistemului naţional de apărare. Este o zi deosebită pentru noi, sărbătoarea noastră, a tuturor românilor, ne bucurăm că suntem în mijlocul comunităţii timişorene. La fel ca anul trecut, avem un public foarte numeros", a declarat căpitanul Brigăzii 18 Infanterie "Banat", Adrian Jianu.
   
La parada militară de la Timişoara au defilat Brigada 18 Infanterie "Banat", Jandarmeria, Poliţia, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Român de Informaţii.
   
De asemenea, trei elicoptere de la Baza Aeriană Giarmata au survolat zona unde a avut loc defilarea.
   
La eveniment au participat prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, care a citit mesajul premierului Victor Ponta, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu.
   
Programul de 1 Decembrie de la Timişoara continuă cu un spectacol de muzică populară şi deschiderea Târgului de Crăciun. Seara, la ora 18.30, va avea loc retragerea cu torţe a militarilor pe un traseu în zona centrală a municipiului.

×
Subiecte în articol: Timisoara parada militara
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close