Antena 3 CNN Actualitate Trucurile prin care ne dăm seama dacă avem ploșnite în camera de hotel. Specialist: "Este foarte greu de scăpat de ele"

Trucurile prin care ne dăm seama dacă avem ploșnite în camera de hotel. Specialist: "Este foarte greu de scăpat de ele"

Zeci de turiști și-au umplut casele de ploșnițe pe care le-au adus cu ei din camerele de hotel, din concedii.

de Ştefan Petrică    |    06 Oct 2023   •   10:37

Spre deosebire de alți dăunători, ploșnițele de pat nu cauzează sau răspândesc boli, însă mușcătura acestora provoacă alergii destul de grave.

În cazul în care sesizezi mici mușcături/ bubițe pe corp după ce te trezești, este clar că te confrunți cu o invazie de ploșnițe.

Cum verifici camera de hotel de ploșnițe

"Ploșnițele călătoresc cu oamenii. Nu sunt periculoase din punct de vedere al sănătății pentru că nu se știe a transmite vreo boală, dar este disconfortul psihologic și faptul că pot produce aceste iritații de piele.

Citește și: Invazie de ploșnițe în una dintre cele mai căutate destinații de vacanță: "Este un iad când cineva se confruntă cu asta"

Din păcate, nu există foarte multă educație în acest sens, de aceea în hotel se face training special oamenilor care fac curățenie, pentru a putea preveni aceste insecte.

Ca turist, trebuie verificată întâi salteaua patului, pentru că se pot vedea niște urme maronii sau niște coji de larve.

Se ascund în plinte, în prize, în tapet dezlipit. Este foarte greu de scăpat de ele pentru că pot trăi, fără să se hrănească, până la un an.

În general, ciupesc noaptea", a spus Cristina Huzum, manager hotel.

Cum procedăm în cazul în care descoperim că în camera de cazare există ploșnițe

"Mergem imediat și solicităm schimbarea camerei. Atunci când le descoperi, o cameră se închide și nu se mai folosește de turiști. Trebuie știu că acestea nu supraviețuiesc la temperaturi foarte scăzute sau foarte mari.

Trebuie să vă spălați hainele cu care ați călătorit la peste 60 de grade și să vă protejați toată valiza cu care călătoriți", a spus Cristina Huzum, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ploșnițe camera de hotel
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close