Antena 3 CNN Actualitate Trupul uneia dintre surorile căzute în Dunăre a fost găsit după trei zile de căutări

Trupul uneia dintre surorile căzute în Dunăre a fost găsit după trei zile de căutări

Trupul neînsuflețit al uneia dintre minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea, a fost recuperat și adus la mal.

Trupul uneia dintre surorile căzute în Dunăre a fost găsit după trei zile de căutări
de Cătălina Buzoianu    |    24 Iun 2021   •   10:30

În acestă dimineață, prin apel la 112, s-a anunțat prezența unui corp pe Dunăre, la aproximativ 50 m de mal și aproximativ 400 de m în aval de locul dispariției. Căutările continuă pentru găsirea celeilalte minore dispărute.

La operațiunile de recuperare au participat  7 subofițeri ( 2 scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcațiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică și o ambulanță din partea ISU Tulcea și 2 subofițeri ( scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, de la ISU Constanța.

"În cursul zilei de azi, 24 iunie a.c., o echipă de marinari a identificat trupul neînsuflețit al uneia dintre cele două minore (12 ani), în timp ce plutea la o distanță de aproximativ 400 de metri (în aval) de la locul în care ar fi intrat în apă și la aproximativ 50 de metri distanță de mal.

Trupul neînsuflețit a fost preluat de o echipă de scafandri și scos la mal. În continuare se efectuează cercetări în vederea găsirii fetiței de 11 ani", a precizat IPJ Tulcea. 

Mama celor două fetițe dispărute în Dunăre știe că "sunt la ortoped, că le-a lovit o mașină"

Din declarațiile unchiului lor, fetele voiau să-și facă poze sau filmulețe pentru TikTok, la mal, într-o zonă neamenajată. Una dintre fete a alunecat în apă, iar cealaltă a încercat să o salveze, dar a fost înghițită, și ea, de ape. 

Fetele se aflau în grija rudelor, ambii părinți fiind plecați la muncă în străinătate. 

"Au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutăm"

Unchiul lor a povestit că "au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutăm. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas 2 copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă.", potrivit Observator.

Mama știe că pe fete "le-a lovit o mașină"

Conform sursei citate, cele două fete mai au un frate și trei surori. Mama, care este plecată la muncă în Anglia, nu știe despre dispariția fetelor. Rudele nu au curajul să îi spună ce s-a întâmplat, de fapt. 

"Nu ştie (n.r. mama). I-am spus că sunt la ortoped, că le-a lovit o maşină", a declarat mătușa copilelor. 

×
Subiecte în articol: Dunare fete dispărute găsite
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close