Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul Găești. Vlad Voiculescu: Fake news. A vaccinat doar medici, conform cu strategia de vaccinare

Răsturnare de situație în cazul Găești. Vlad Voiculescu: Fake news. A vaccinat doar medici, conform cu strategia de vaccinare

După "explozia" pro și contra managerului Spitalului din Găești care a anunțat că vaccinează oameni de pe stradă în lipsa medicilor programați, ministrul Vlad Voiculescu intervine. El spune că avem de a face cu un fakenews, iar în realitate dr. Laurențiu Belușică a respectat protocolul și a administrat vaccinul doar celor în drept. 

Răsturnare de situație în cazul Găești. Vlad Voiculescu: Fake news. A vaccinat doar medici, conform cu strategia de vaccinare
Sursa foto: hepta
de Dana Musceleanu    |    06 Ian 2021   •   12:40

Vlad Voiculescu a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, că managerul spitalului din Găești "a declarat asta, dar a făcut altceva, a făcut ceea ce trebuia. Nu a chemat oameni de pe stradă la vaccinare, ci tot personal medical, din categoria înscrisă în etapa I de vaccinare. Este un fake news bazat pe declarațiile lui bombastice. Declarațiile lui nu au nicio legătură cu faptele lui, care sunt conforme."

Ministrul Sănătății spune că se bazează pe datele reale furnizate de DSP.

"Cei de la DSP au încercat să afle care este situația. Ce am înțeles eu de la DSP este că au vaccinat doar medici și personal medical, ceea ce este absolut conform cu legea. Eu cred așa: omul nu a greșit cu nimic, pentru că a vaccinat doar medici și personal medical. A respectat toate regulile și a fost dinamic, ceea ce este ok. Dacă ar fi vaccinat familii sau alte persoane care sunt în categoria III, atunci, practic, ar fi luat dreptul cuiva din categoria I, dintre medici și personalul medical, care sunt cei mai expuși", a mai declarat Vlad Voiculescu.

Anchetă la Spitalul Orășenesc Găești, după ce managerul a anunţat că oricine se poate vaccina, indiferent de vârstă

"A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti într-o postare de pe Facebook care a iscat ulterior multe controverse.
Nici când i s-au cerut explicații din partea presei, dr. Laurențiu Belușică nu a negat declarația inițială. ''Dacă am greșit, nu pot decât să îmi cer scuze. Acesta a fost managementul meu defectuos'' - a spus medicul la Antena3.

87 de doze de vaccin împotriva COVID-19, aruncate de la începutul campaniei

Valeriu Gheorghiță a explicat marți că, în momentul în care rămân doze nefolosite în a doua parte a unei zile, reprezentanții spitalului cheamă la vaccinare tot personal medical, programat la vaccinare în zilele care urmează.
87 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au rămas nefolosite și au fost aruncate până în acest moment, a mai precizat ieri medicul Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: Gaesti Vlad Voiculescu
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close