Vântul puternic a făcut prăpăd în București. ISU Bucureşti-Ilfov a avut 130 de intervenţii

de S.T.    |    23 Feb 2019   •   09:00

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au avut, până sâmbătă dimineaţă, 130 de intervenţii după ce, din cauza vântului puternic, 34 copaci şi 7 stâlpi au căzut, iar mai multe table au fost desprinse de pe acoperişuri.

Astfel, au fost avariate 27 de autoturisme, anunță reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov 

Din cauza vântului, au căzut 34 de copaci şi 7 stâlpi, au fost 59 de intervenţii pentru degajarea elementelor de construcţii desprinse, 17 cabluri rupte şi 13 panouri publicitare desprinse.

Alertă METEO. Aproape toată țara este sub cod galben de vreme rea

Pe bulevardul Ion Mihalache, un pom a căzut pe carosabil şi pe şinele de tramvai, o situaţie similară fiind pe bulevardul Mărăşti.

Pe Aleea  Obcina Mică, un pom a căzut pe patru autoturisme, iar pe bulevardul 1 Decembrie 1918 s-a intervenit pentru îndepărtarea unor table desprinse.

VREMEA. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã dimineaţa şi noaptea în nord şi centru şi local în rest. Valorile termice vor avea abateri negative, în general, de 8...10 grade faţã de mediile multianuale specifice datei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, iar cele minime între -20 şi -4 grade, mai scãzute în depresiuni.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, cu rafale în medie de 55...60 km/h, astfel cã senzaţia de rece va fi mult amplificatã, dar şi pe crestele montane unde va viscoli zãpada, în timp ce în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte, iar la începutul intervalului în regiunile sudice şi estice, unde pe arii restrânse va mai ninge slab.

VREMEA. PROGNOZA METEO pentru duminică

Valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere uşoarã faţã de intervalul precedent, dar vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal; geroasã dimineaţa în nordul şi în centrul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea local în regiunile centrale şi izolat în celelalte zone. 

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea de nord a teritoriului, dar numai izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade, iar cele minime, în general, între -11 şi -2 grade.

 

x close