Antena 3 CNN Actualitate Visul american, tras la sorţi. Joi începe Loteria Vizelor pentru SUA

Visul american, tras la sorţi. Joi începe Loteria Vizelor pentru SUA

Visul american, tras la sorţi. Joi începe Loteria Vizelor pentru SUA
02 Oct 2008   •   10:49

Visul american ar putea deveni realitate pentru o parte dintre români. Joi s-a dat startul la înscrierile pentru Loteria Vizelor. Până pe 1 decembrie, românii care doresc să emigreze în Statele Unite ale Americii au posibilitatea să se încrie în programul "Diversity Visa".
Prin programul "Diversity Visa", SUA acordă anual 50.000 de vize de rezidenţă permanentă cetăţenilor străini care doresc să se mute pe continentul american. Persoanele trebuie să îndeplinească "condiţii simple, dar stricte.", informează "Evenimentul Zilei". Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA în Bucureşti, "toate persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor participa la o tragere la sorţi generată automat de computer"
Înscrierile se fac în format electronic la adresa www.dvlottery.state.gov, iar pentru trimiterea formularului nu se percepe nici o taxă. Candidaţii sunt rugaţi, prin intermediul comunicatului de presă, să nu aştepte până în ultima săptămână pentru a se înscrie. Cererile în număr prea mare ar putea determina blocări ale site-ului şi întârzieri în trimiterea formularelor.
Vizele sunt distribuite în şase regiuni geografice diferite, care au ratele de imigraţie în Statele Unite scăzute. Nici una dintre ţările care apaţin respectivelor regiuni geografice nu poate primi mai mult de 7% din totalul de vize din cadrul programului "Diversity Visa".
Comunicatul menţionează şi faptul că autorităţile americane deţin mijloacele tehnologice necesare pentru a depista persoanele care comit ilegalităţi pentru a obţine viza sau care trimit mai multe formulare cu acelaşi nume. Cei mai norocoşi dintre participanţii la loterie vor primi răpunsul prin poştă în perioada mai-iulie 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA loteria vizelor
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close