Antena 3 CNN Actualitate Raportul INML în cazul Alexandrei, gravida moartă la Botoșani, este gata! Cauza morții tinerei

Raportul INML în cazul Alexandrei, gravida moartă la Botoșani, este gata! Cauza morții tinerei

Dezvăluiri revoltătoare în cazul Alexandrei, tânăra de 25 de ani care a fost lăsată ore în șir să agonizeze pe un pat de spital din maternitatea de la Botoșani. Raportul INML este gata.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   14:47

"Concluzia generală este că raportul de necropsie susține teza inițială (...) respectiv de sarcină oprită în evoluție de 48-96 ore lipsită de intervenție, fără tratament antibiotic, fără chiuretaj, cu rezultatul de trombembolism pulmonar și edem pulmonar care au condus la decesul pacientei", se arată în raportul INML.

"Starea septică generală și decesul" tinerei de 25 de ani au fost provocate de "procesele de putrefacție intra-uterină”, mai spune documentul. 

De asemenea, se precizează că sarcina era oprită în evoluție, fătul fiind mort deja de 2-4 zile. Mai mult decât atât, asistentele au declarat că nu au reușit să îi recolteze analize până la momentul decesului. 

"Laborantele spun că nu au primit probele”, asistentele că "nu s-a reușit recoltarea până la deces", iar medicul de gardă se apără spunând că ar fi dat indicație”. 

Vlad Miron, fratele Alexandrei, a declarat într-o intervenție exclusivă la Antena 3 CNN că raportul INML vine să confirme că sora lui a murit ”neglijată și ignorată”, așa cum se credea încă de la bun început. 

”După cum ați văzut, acum avem și raportul de necropsie și este așa cum am susținut încă de la început, că Alexandra a murit după ce a fost ignorată și neglijată. Medicii de la Botoșani închid toate speculațiile vizavi de moartea Alexandrei, cum că ar fi luat diferite siropuri, sau ar fi încercat să își provoace singura avortul sau alte minciuni care vin tot din partea unor medici de la Maternitatea Botoșani care, din ce văd eu, încearcă să îi ia apărarea criminalei. Un fel de părtași la crimă. Din moment ce încerci să aperi un criminal, ești cumva părtaș la crimă”, a explicat Vlad Miron la Antena 3 CNN. 

”În acest moment așteptăm ca experții noștri să răspundă la câteva întrebări cheie pentru rezolvarea cazului, dar trebuie să și analizeze toate constatările efectuate de Medicina Legală. După ce vom primi verdictul de la experții noștri, probabil se va termina ușor-ușor și ancheta și va începe procesul”, mai spune el. 

”Medicii nu au intervenit absolut deloc. După cum au spus mai mulți experți, în opt ore, de trei ori o puteau salva. Experții nu spun degeaba treaba asta. În primul rând, dacă în cele opt ore îi făceau o analiză de sânge, îi făceau un EKG, sunt niște analize obligatorii pe care ei nu le-au făcut.

Puteau să o salveze pe Alexandra. Am văzut că au mai spus acolo că laboratorul nu a primit nicio analiză. Doctorița a spus că a dat ordin să i se recolteze analize, iar asistentele au spus că nu au reușit. Alexandra era o fire calmă, ea singură cerea să fie chiuretată. Oare dacă cerea să fie chiuretată, nu ar fi stat să i se recolteze niște analize de sânge?”, concluzionează Vlad Miron, fratele Alexandrei, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close