Antena 3 CNN Actualitate Social Comuna cea mai mică din România. Acolo trăiesc 88 de oameni

Comuna cea mai mică din România. Acolo trăiesc 88 de oameni

Există o comună, în România, în care nu trăiesc nici măcar 100 de persoane. Este comuna cea mai mică de la noi din ţară, arată datele de la recensământ, potrivit INS.

de Georgiana Adam    |   

Comuna cea mai mică din România este comuna Bătrâna din județul Hunedoara şi are 88 de locuitori (în scădere față de RPL 2011 când s-au recenzat 127 de locuitori). 

La recensământul precedent, cea mai mică a fost comuna Brebu Nou din Caraș-Severin cu 119 locuitori care, la recensământul din 2021 a înregistrat o creștere, ajungând la 166 de locuitori.

Cea mai mare comună din România este comuna Florești din județul Cluj care și-a menținut această poziție fruntașă la ambele recensăminte. Dar, în decurs de un deceniu, populația rezidentă a comunei Florești a crescut de 2,3 ori.

Orașul Băile Tușnad și-a menținut poziția de cel mai mic oraș din România (1372 locuitori față de 1641 locuitori în 2011). Cel mai mare oraș la RPL2021 este Popești Leordeni.

Citeşte şiFenomenul de îmbătrânire s-a accentuat în România, în ultimii 10 ani. INS, cifre de ultimă oră de la recensământ

Și acum zece ani și în 2021, cel mai mic municipiu a fost și este Orșova din județul Mehedinți cu o populație de numai 8506 persoane, în scădere cu 1935 persoane față de RPL2011.

Exceptând municipiul București, cel mai mare municipiu din România este Cluj-Napoca din județul Cluj care și-a păstrat această poziție în ultimii zece ani deși și-a redus populația cu 37978 de persoane, coborând la o populație de 286598 locuitori. 

Dar această reducere trebuie privită dintr-o perspectivă mai amplă, luând în considerare și localitățile limitrofe, învecinate, unde populația urbană a optat să se mute la casă. 

Astfel, dacă municipiul Cluj-Napoca, singur, fără vecinătăți, a scăzut la 88,3% din populația de acum zece ani, măsurat împreună cu localitățile învecinate, a avut o creștere ușoară (101,8%), potrivit mediafax.ro.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare