Antena 3 CNN Timp liber Turism Traseul din Bhutan unde pentru fiecare turist se plantează un copac. S-a redeschis după 60 de ani | Ce principii ecologice trebuie respectate

Traseul din Bhutan unde pentru fiecare turist se plantează un copac. S-a redeschis după 60 de ani | Ce principii ecologice trebuie respectate

Un traseu care străbate Bhutan de la vest la est s-a redeschis după 60 de ani. Acesta era folosit în vechime și a fost refăcut pe principii ecologice.

de Mia Lungu    |   

Traseul Trans-Bhutan din regatul aflat la poalele Munților Himalaya s-a redeschis după 60 de ani, potrivit BBC. 

Este vorba despre un traseu lung de 403 de kilometri care pe vremuri făcea legătura între districtele vestice bogate din Haa și districtul Trashigang din estul îndepărtat.

Poteca a fost folosită de monarhi, comercianți, pelerini și mesageri timp de secole, dar a fost abandonată după 1960, atunci când în Bhutan a fost construit un drum modern.

Drumul poate fi parcurs în 36 de zile, dar turiștii îl pot vizita și pe sectoare. În trecut a fost o celebră rută comercială și religioasă.

Citește și: Topul oraşelor recomandate de Lonely Planet pentru vacanţele din 2023

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În prezent, traseul leagă 21 de temple și patru mănăstiri fortificate și trece prin 12 trecători montane, 27 de sate și pe cinci poduri suspendate. Pe drum sunt 77 de sanctuare budiste care oferă refugiu călătorilor.

Renovarea drumului a început în 2018 respectându-se cu strictețe tehnici ecologice. Pentru fiecare turist care ajunge în zonă se plantează un copac și utilizarea plasticului este strict interzisă.

 

Subiecte în articol: bhutan turist copac principii ecologice
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"