Antena 3 CNN Be EU Be EU. Marile teme în noul mandat al Parlamentului

Be EU. Marile teme în noul mandat al Parlamentului

Be EU. Marile teme în noul mandat al Parlamentului
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
31 Aug 2019   •   10:06

România e unul dintre statele din UE cu un potențial agricol extrem de mare, care prin eforturile unitare ale europarlamentarilor ei poate să se dezvolte în această direcție, evitând ideea de Europă cu două viteze și forțele antieuropene din actuala configurație politică europeană.

Acesta a fost tema principală pe care au abordat-o europarlamentarii Iuliu Winkler (UDMR) și Dan Nica (PSD), în emisiunea Be EU, realizată de jurnalista Sabina Iosub, subliniind ideea marilor teme în noul mandat al Parlamentului.

În opinia demnitarilor europeni, sunt multe domenii printre care transporturile, comerțul pe care România le poate valorifica, subliniind că elita tânără din Europa tinde să deveni mai nonconformistă, mai relaxată în fața cutumei și a tradiției și acest lucru pune sub semnul unei neliniști viitorului Uniunii Europene.

„Am văzut un început care nu exista acum cinci ani de zile și marcat de o prezență destul de importantă a unor forțe antieuropene. Au apărut partide de extremă dreaptă care sunt într-un număr mare în actualul Parlament European. Ceea e face ca miza actuală a Parlamentului European să fie una foarte simplă: forțele proeuropene împotriva forțelor care sunt împotriva unei Uniuni puternice și unite. Pe de altă parte, marile teme care vor domina acest Parlament European sunt reprezentate de cadrul financiar multianual și în mod evident, politica agricolă comună care are pentru România o importanță covârșitoare”, a precizat Dan Nica.

„Problemele sunt în mare măsură aceleași. Structura politică este una diferită și care ne va aduce foarte multe provocări în următorii ani. Trebuie să fim sinceri cu cetățenii și atunci când suntem sinceri, afirmăm următorul lucru: „Nu putem rezolva problemele României la Parlamentul European”. Problemele care țin de competivitate, care țin de cele 4, 5 milioane de cetățeni ai României care sunt în afara României. Ei nu sunt plecați pentru că este așa bine în Occident, ci pentru că acasă nu este bine. Promovare înseamnă și proactivitate, dar și lucrul cu cei de acasă”, a subliniat Iuliu Winkler.

×
Subiecte în articol: be EU Dan Nica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close