Antena 3 CNN Be EU Ce schimbări aduc deciziile europene în România. Europarlamentarul Dan Nica: "În acest pachet vin toate soluțiile"

Ce schimbări aduc deciziile europene în România. Europarlamentarul Dan Nica: "În acest pachet vin toate soluțiile"

Europarlamentarul român Dan Nica, coordonator în Comisia de industrii și energie, a vorbit, sâmbătă, la Be EU despre deciziile luate de UE pentru reducerea dependenței de gazul rusesc și ce vor aduce acestea pentru România.

Ce schimbări aduc deciziile europene în România. Europarlamentarul Dan Nica: "În acest pachet vin toate soluțiile"
de Gabriel Dano    |    25 Iun 2022   •   10:24

"Pentru noi este important să înțelegem că a avea energie electrică atunci când ai nevoie de ea și la un preț corect este ceea ce vor toți să audă de la noi și că până la urmă problema asta e: voi avea energie electrică sau mă trezesc că nu vai avea energie deloc, nici măcar scumpă.

Și în al doilea rând vreau să plătesc un preț coreț suportabil, deci din salariu, din pensie să pot să plătesc factura fără să fiu nevoit să alerg între a plăti factura și, de exemplu, să cumpăr mâncare mai puțin. O să spun cumpăr haine pentru copii care merg la școală și așa mai departe. În acest pachet vin toate aceste soluții care înseamnă să se construiască diverse surse alternative de alimentare cu gaze, lucru care era interzis până anul acesta - niciun fel de investiții, noi conducte de gaze.

Acum am început și noi, România, ca din ce în ce mai multe localități să le conectăm la rețea de gaze naturale și întrebarea este bun, dar la ce preț este gazul, că degeaba o să avem și gaz dacă prețul nu este cel corect. Și aici intervin sursele de a aduce gaze din diverse zone. Noi vrem să ne corectăm la terminalul din nordul Greciei, de la Alexandropolis, să mărim extracția de offshore, gazele din Marea Neagră și bineînțeles faimosul zăcământ din județul Buzău, care se spune că va avea o producție potențială de câteva zeci de ori mai mare decât cel din offshore", a spus europarlamentarul Dan Nica, în emisiunea Be EU, moderată de Sabina Iosub.

 

×
Subiecte în articol: Dan Nica be EU
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close